Timp liber, Important

Festivalul QuartFest – în acest weekend în Iulius Parc

QuartFest

Trei zile dedicate muzicii de cameră îi așteaptă pe melomani la Festivalul QuartFest, din Iulius Parc. Astfel, week-end-ul va fi unul ritmat și relaxant, în compania cvartetelor de coarde din țară și din străinătate.

De vineri până duminică, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2016, spectatorii pasionați de muzică clasică, jazz și coveruri interpretate orchestral sunt așteptați la cea de-a treia ediție a Festivalului QuartFest.

Cvartetele de coarde din România, dar și din Italia, Marea Britanie și Olanda, vor încânta publicul din Iulius Parc în toate cele trei seri, de la ora 18.30. Evenimentul le oferă clujenilor oportunitatea de a îmbina notele de vioară, violă și violoncel cu destinderea în aer liber, alături de prieteni. Printre cvartetele care vor oferi spectacole în interpretări aparte se numără: Cvartetul Arădean din Arad (suite românești), Incanto din Timișoara (valsuri), Four Seasons din Cluj-Napoca (tango), Grazioso din Târgu-Mureș (cover), Metro din Satu Mare (cover), Rainbow din București (muzică irlandeză), Forna Quartet din Londra (muzică clasică), Mitja Quartet din Napoli (muzică clasică) și Dudok Quartet din Amsterdam (muzică clasică). Invitați speciali la această ediție vor fi membrii Desiderio Quintet din Timișoara, care vor cuceri publicul cu o selecție de coveruri în aranjament muzical propriu.

Ca parte a festivalului va fi organizat și evenimentul Fabrica de Experimente. În aceeași perioadă, de la ora 16.00, toți cei care vor să experimenteze știința, lectura, sportul și educația civică sunt invitați în Iulius Parc. Vor învăța concepte de fizică și chimie într-o manieră distractivă, vor participa la demonstrații de Zumba, vor afla ce oportunități de implicare civică sunt în Cluj-Napoca și se vor relaxa citind în aer liber.QuartFest este primul festival din România și printre puținele din Europa, cunoscut pentru ideea de a uni cvartetele de coarde și de a promova muzica de cameră într-o manieră inovatoare, atât de apreciată de public. Evenimentul găzduit în Iulius Parc este organizat de către Asociația Teatrul Imposibil, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Administrația Fondului Cultural Național. Accesul la spectacole este liber, pentru ca toți clujenii să se poată bucura de atmosfera QuartFest.Lasă un răspuns

Site creat de