Timp liber, Important

Festivalul UNTOLD s-a clasat în TOP ELECTRONIC FESTIVALS WORLDWIDE

Black Eyed Peas la UNTOLD: "Peste tot unde vom merge în lume, vom povesti despre festivalul UNTOLD și despre România"

UNTOLD a ajuns în primele 20 de festivaluri internaționale ale TOP ELECTRONIC FESTIVALS WORLDWIDE.

Clasamentul a fost stabilit de punctele acumulate în funcție de headlinerii anului trecut. Astfel, UNTOLD a primit 20.640 de puncte, reușind să devanseze festivaluri renumite precum Coachella, Burning Man sau Sziget. 

Primii artişti anunţaţi la UNTOLD: Bastille, David Guetta, Martin Garrix, James Arthur, Solomun

Și NEVERSEA a intrat în acest top, ocupând  locul 46 în clasamentul acestui an cu un număr de 13.468 de puncte. 

În 2015, Untold a atras atenția printr-o campanie de promovare a evenimentului numită „Pay with Blood” în care donatorii de sânge primeau bilete gratuite la festival. Astfel, în luna iulie 2015, cei care donau sânge la caravana mobilă din Parcul Herăstrău București sau la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj-Napoca, primeau pe loc bilete la festival. Inițiativa a fost remarcată internațional deoarece asocierea dintre Transilvania, Vlad Țepeș, vampiri și donarea de sânge a fost o decizie de marketing strălucită.

Festivalul a avut un succes deosebit la cele 4 ediții anuale consecutive.

Prima ediție a festivalului a avut loc între 30 iulie și 2 august 2015, an în care Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului. De-a lungul celor 4 zile de festival, au participat în medie peste 60.000 de oameni pe zi.

Cea de-a doua ediție a festivalului Untold a avut loc în perioada 4-7 august 2016. Festivalul a durat tot 4 zile și a avut loc pe 10 scene.

A 3-a ediție Untold a avut loc în perioada 3-6 august 2017. Bugetul festivalului a fost mărit față de anul precedent, la aproximativ 10 milioane de euro.

A 4-a ediție a festivalului a avut loc în perioada 2-5 august 2018. În acest an, bugetul alocat pentru realizarea festivalului a fost de 12 milioane de euro. Peste 85,000 de persoane au fost prezente doar în prima zi de festival.

Printre artiștii care au urcat pe scenele UNTOLD de-a lungul celor 4 ediții se numără: Armin van Buuren, Tiesto, Parov Stelar, Afrojack, Don Diablo, The Prodigy și multi alții.

A 5-a ediție a festivalului Untold va avea loc în perioada 1-4 august 2019.Lasă un răspuns

Site creat de