Social & Cultura

Fii atent la termeni si conditii cand apelezi la serviciile rent a car

rent a car

Atunci cand apelezi la serviciile unei companii de rent a car, ti se va cere sa semnezi un contract care va prevedea anumiti termeni si conditii. Citeste-l intotdeauna cu atentie, litera cu litera. Daca nu intelegi anumiti termeni, nu ezita sa pui intrebari cat mai clare consultantului care te va asista

Daca faci o rezervare online, cauta cu atentie termenii si conditiile pe website. Uneori sunt mai dificil de gasit si pot fi intalnite sub forma unei categorii de meniu cu numele „Intrebari frecvente”, dar, in general, site-urile au o sectiune separata si explicita, numita „Termeni si conditii”.

In momentul in care ti se livreaza masina sau o preiei de la sediul companiei de rent a car, citeste inca o data termenii si conditiile inainte sa semnezi contractul. Chiar daca ai facut o rezervare cu ceva timp inainte, tine cont ca serviciile de rent a car intra in vigoare abia dupa semnarea contractului.

Varsta minima pentru a putea beneficia de servicii de rent a car

Majoritatea companiilor care ofera servicii de rent a car solicita de la clienti sa aiba o varsta minima de 21 de ani. De asemenea, acestia trebuie sa aiba permis de conducere valabil, de minim un an de zile.

Ce trebuie sa clarifici inainte sa te urci la volanul unei masini inchiriate in sistem rent a car

  • asigura-te ca ai inteles termenii si conditiile privind asigurarea masinii si daca exista restrictii (de ex, daca poti trece granita cu ea sau daca o poti transporta cu feribotul). Verifica daca pretul inchirierii masinii in sistem rent a car acopera toate tipurile de asigurari si taxe (RCA, full CASCO, rovinieta).
  • verifica ce tip de combustibil utilizeaza masina inchiriata si daca se incadreaza in termenii si conditiile legate de combustibil (Masina vine cu plin de combustibil? La returnare trebuie sa aiba rezervorul plin?, etc.)
  • inainte de a te urca la volan si de a pleca spre destinatie, verifica starea masinii. In mod normal, o companie de rent a car care isi respecta clientii va supune masina unei inspectii tehnice inainte de a o livra clientului. Verifica totusi daca exista zgarieturi sau alte defectiuni vizibile pentru a nu te face ulterior responsabil de ele. In caz ca identifici astfel de semne, informeaza compania inainte sa pleci cu masina.

Returnarea masinii

Asigura-te ca ai inteles politica de returnare a masinii in detaliu, deoarece este un aspect deosebit de important care, in caz ca nu este respectat intru totul, te poate face bun de plata. Termenii si conditiile contractului de servicii de rent a car trebuie sa stipuleze alb pe negru urmatoarele informatii:

  • termenul de returnare a masinii si penalitatile in caz de intarziere
  • procedurile ce trebuie urmate in caz de accident, furt sau pagube
  • cuantumul garantiei si conditiile de returnare a acesteia

 

 

 

 Lasă un răspuns

Site creat de