Din Zona

Fiicele Regelui Mihai I au dat în judecată Ministerul Mediului

principesa margareta

După patru luni de la moartea regretatului Rege Mihai I, fiicele sale, Principesa Elena, Principesa Sofia, Principesa Maria, Irina Walker și nu în ultimul rând, Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei au hotărât să dea în judecată Ministerul Mediului. Acestea au cerut compensații financiare în valoare de peste 1 milion de lei pentru că Regelui Mihai I nu i-a fost permis să exploateze o parte din cele 140 de mii de hectare de pădure ce i-au fost restituite.

În urmă cu trei ani, Regele Mihai a deschis nu mai puțin de patru procese împotriva Ministerului Mediului însă două dintre plângeri i-au fost respinse în primă instanță. Regele acuza atunci faptul că nu i se permite să exploateze sau să utilizeze cele 1.255 hectare de pădure din zona Săvârșin, terenuri ce i se cuveneau Casei Regale prin lege. Important de menționat este faptul că aceste păduri se află într-o arie protejată.

Răspunsul Ministerului Mediului a fost unul descurajator pentru Familia Regală a României deoarece acesta transmitea faptul că Majestatea Sa are dreptul la compensații financiare, însă, în absența unui aviz al Comisiei Europene, Regele nu poate primi ceea ce i se cuvine.

Fiicele Regelui continuă lupta în instanță pe care a început-o tatăl lor în anul 2015 și speră să poată câștiga procesul pentru a putea utiliza hectarele de pădure ce i-au fost restituite Familiei Regale.Lasă un răspuns

Site creat de