De Vazut

Filme de toamnă pe care trebuie să le (re)vezi în ultima lună din sezon

Filme de toamnă pe care trebuie să le (re)vezi în ultima lună din sezon

 Început de noiembrie.

Supermarket-urile și hypermarket-urile din oraș au intrat deja în febra Crăciunului. Miros de sărbătoare peste tot, asculți colinde în timp ce îți cauți sosul de paste și parcă-ți fug ochii după decorațiunile întinse pe două-trei raioane.

Consumerismul ne aleargă neîncetat prin secolul vitezei.

Revenind la realitate, primele zile de noiembrie abia și-au făcut loc și toamna ne învăluie în atmosfera ei confortabilă, artistică, de cugetare. Noi îți propunem să trăiești în prezent și să nu te mai preocupi de decorațiunile de Crăciun până când decembrie nu își va face oficial intrarea.

În acest sens, găsești, mai jos, câteva filme potrivite sezonului de toamnă pe care trebuie să le (re)vezi din locul tău preferat, numai bune cu o cafea sau un ceai fierbinte.

  • Sweet November (2001)

Din titlu, îți poți da seama că filmul este perfect pentru luna noiembrie.

O poveste de iubire care nu începe ca toate celelalte și care nu se sfârșește ca toate celelalte. Keeanu Reeves, în rolul unui workaholic din domeniul publicității, o întâlnește pe Sara (Charlize Theron), o femeie cu un stil de viață diferit de al său, la examenul pentru reînnoirea permisului auto pe care aceasta nu reușește să îl ducă la capăt din cauza lui.

Acolo, începe povestea care pune în lumină prioritățile pe care le avem în viață, modul în care trăim și principiile pe care le urmăm în acțiunile de zi cu zi. Acolo, începe dulcele noiembrie.

Este tipul de film la care te uiți de fiecare dată retrăind aceleași emoții și care te provoacă să reflectezi poate cele mai mărunte și aparent, nesemnificative lucruri.

  • Hocus Pocus (1993)

Deși noiembrie a sosit deja, Halloween-ul abia a trecut așa că un film despre vrăjitoare, pisici negre și copii curioși nu are cum să nu te aducă în spiritul acestui anotimp.

Cele trei vrăjitoare ale Salemului se reîntorc, după 300 de ani, datorită unui adolescent care aprinde o lumânare din fosta lor casă, considerată bântuită de către cetățenii orașului.

Scopul lor este să obținănemurirea prin a se hrăni cu sufletele copiilor din oraș.

Alături de pisica neagră care ascunde propriul ei secret, protagoniștii încep o cursă contra-cronometru pentru a le opri pe cele trei surori malefice să distrugă Salemul anilor ’90.

  • The Lake House (2006)

Cu actori precum Keanu Reeves și Sandra Bullock în rolurile principale, un decor tomnatic și o casă pe marginea lacului, filmul te introduce automat în atmosfera și misterul toamnei.

Acțiunea este captivantă și intensificată de faptul că aceștia comunică prin cutia poștală a casei de lângă lac nu din locuri diferite, ci din perioade de timp diferite.

Alex închiriază casa în anul 2004, iar Kate se mută acolo abia în 2006.

Totuși, reușesc să își scrie gânduri prin intermediul casei în care locuiesc amândoi, iar sentimentele nu întârzie să apară. Vor reuși cei doi să se întâlnească cândva, în timp?

  • Dead Poets Society (1989)

Ce alt element ne aduce aminte că este toamnă? Școala, bineînțeles. Filmul, însă, ne duce cu gândul la acest sezon și datorită artei. Toamna însăși este artă pură și inspirație.

Profesorul de engleză, jucat excelent de către Robin Williams, își inspiră elevii să privească arta poetică din diferite perspective și îi încurajează să își trăiască viețile într-un mod extraordinar, prin metode atipice care atrag atenția conducerii.

Un film despre dedicare, motivație și depășirea propriei condiții care, oricât de vechi ar deveni, rămâne la fel de bun și de inspirațional.

 

  • Autumn in New York (2000)

Este un film al anilor 2000, perioada filmelor pe care le putem revedea din când în când fără să ne plictisim. New York-ul, toamna, este fantezia multora, probabil și datorită acestui film care prezintă orașul în toată splendoarea sa.

Fermecătorul și veșnic tânărul Richard Gere joacă rolul unui antreprenor de succes și afemeiat, în vârstă de 48 de ani care se îndrăgostește ca un copil de Charlotte (Winona Ryder), o tânără în vârstă de 22 de ani ce își serbează ziua de naștere în restaurantul lui.

Aceasta se află în faza terminală a unei boli incurabile, iar pentru cuplul neconvențional, toamna în New York reprezintă totul.


Acestea nu sunt singurele pelicule care te introduc în atmosfera sezonului și îți amintesc să trăiești în prezent, însă sunt cele mai reprezentative pentru sezon prin profunzimea și poveștile pe care le aduc pe ecrane și prin actorii excelenți în rolurile principale. Sunt, cu siguranță,  filmele care ilustrează perfect zicala “oldie, but goldie”.

Așa că, deși poate le-ai mai văzut, sunt cele mai potrivite pentru zilele de week-end în care vremea nu te convinge să ieși afară sau în care simți nevoia de puțină inspirație și relaxare ori pentru serile de noiembrie leneșe pe care vrei să le petreci acasă.

Filmul „Moromeții 2 va rula în premieră în Cluj-Napoca şi Turda (VIDEO)Lasă un răspuns

Site creat de