Uncategorized

Filmul independent câștigă teren la Comedy Cluj 2015

foto 1

Mai sunt trei zile până la începerea celei de-a 7a ediții a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj, o ediție marcată de o prezență foarte puternică a producțiilor independente de film de comedie.

‘’Se dezvoltă tot mai mult această piață a filmelor independente, oamenii vor să facă filme care vin din imaginația și cultura lor și nu să asculte de casele de producție care impun trendurile. În festivaluri se înscriu tot mai multe filme independente foarte bune și nu putem închide ochii la ele. Pentru Comedy Cluj 2015 am ales cât de multe filme bune independente am văzut’’, a explicat Bogdan Beșliu, directorul artistic al festivalului, în conferința de presă corganizată, astăzi , în avanpremiera Comedy Cluj 2015.

Potrivit acestuia, programul festivalului va conține, pe lângă filmele de competiție, mai multe calupuri de scurtmetraje, un calup de filme studențești, filme românești, precum și filme din Islanda și Irlanda în secțiunea Focus. ‘’Anul acesta avem și trei calupuri de animație, extrem de diverse, care nu se adresează doar școlarilor și preșcolarilor. Sunt animații deștepte, mature, care au trecut prin diferite festivaluri și sperăm ca publicul să fie interesat de ele’’, a spus Bogdan Beșliu.

Filmele prezente la această ediția a Comedy Cluj acoperă o paletă largă a genului comediei, de la comedie fantasy la comedie neagră, fiind caracterizate toate de o viziune mai complexă decât cea pur umoristică. ‘’Pe lângă învelișul ludic, comediile din festival fac spectatorul să gândească și să rămână cu ceva dupa ce ies din sala de cinema’’, a spus Horațiu Dan, directorul festivalului Comedy Cluj.

Una dintre noutățile din acest an a Comedy Cluj este dezvoltarea secțiunii de teatru, un proiect gândit pe termen lung și care își dorește să devină un punct forte al festivalului. ‘’Suntem foarte interesanți să vedem cum se manifestă comedia și sub altă formă. Este nevoie de teatru pe scena culturală clujeană, există două festivaluri consacrate, dar cu toate astea considerăm că publicul își dorește să vadă piese de teatru. Ne-am concentrat pe aducerea la Cluj a unor spectacole puse în scenă de teatre mai mici sau independente’’, a mai spus Horațiu Dan.

Pentru ca publicul fidel al festivalului să poata accesa mai ușor proiecțiile sale, odată cu această ediție Comedy Cluj își mărește numărul de spații în care pot fi vizionate filmele. Pentru prima oară festivalul va fi găzduit de către Cinema City în cele două multiplexuri din Polus Center și Iulius Mall. Proiecțiile planificate la Casa TIFF și Studio 26 au acces gratuit în măsura locurilor disponibile.

Biletele se pot cumpăra online de pe biletmaster.ro (http://bit.ly/1R274oo ) și de la casieriile cinematografelor începând din 12 octombrie (Cinematograful ‘’Florin Piersic’’) și 16 octombrie (Cinematograful Victoria, Cinema City Iulius Mall și Cinema City Polus).

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015 are loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie 2015 și este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Centrul Național al Cinematografiei.

Secțiunea Europeană face parte din proiectul „Legături europene prin cinematografie și dans” și este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

Secțiunea World Panorama este realizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj și programului „Cluj – Capitală Europeană a Tineretului 2015”. Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Comedy Cluj este un eveniment inclus în programul “Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului“.

Website: www.comedycluj.ro

PaginăFacebook: fb.com/FestivalulComedyCluj

Proiect realizat cu sprijinul: Cinema City RomaniaLasă un răspuns

Site creat de