Din Oras

Finalizarea lucrărilor de renovare la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

La iniţiativa prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, miercuri, 8 martie 2017, la sediul Palatului Administrativ Cluj s-a desfăşurat o întâlnire de lucru, cu specialişti în domeniu, având ca principală temă de discuţie situaţia actuală a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei.

La întâlnire au participat rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj, Victor Cubleşan, directorul Departamentului Sculptură al Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Alexandru Păsat, precum şi directorul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, Felix Marcu.

În cadrul discuţiilor, directorul Felix Marcu a oferit detalii privind demersurile făcute pentru reluarea lucrărilor de renovare şi a solicitat sprijin din partea ministerului de resort în subordinea căruia se află muzeul, pentru alocarea fondurilor necesare.

S-a convenit ca în perioada imediat următoare Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj să facă noi demersuri la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin transmiterea unui memoriu în vederea identificării unor soluţii care să conducă la terminarea lucrărilor de renovare şi deschiderea în totalitate a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei pentru publicul larg, în contextul aniversării Centenarului României (1918-2018).Lasă un răspuns

Site creat de