De Vazut, Important

Finanţare de până la 50.000 de euro pentru ideile inovatoare ale tinerilor clujeni

Finanţare de până la 50.000 de euro pentru ideile inovatoare ale tinerilor clujeni

Tinerii clujeni vor avea la dispoziție, începând cu acest an, un nou mecanism de finanțare prin care își vor putea dezvolta și pune în practică ideile inovatoare: Fondul de Inovare si Experiment.

Fondul de Inovare şi Experiment Cluj invită tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj și doresc să devină antreprenori, să își înscrie ideile inovatoare în cadrul programului FIX CLUJ.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Clusterul de Educație C-EDU și Fundația Botnar, lansează primul fond de inovare dedicat finanțării inițiativelor antreprenoriale ale tinerilor clujeni.

FIX CLUJ – este singurul program din România realizat în cadrul unui proces de co-design al ecosistemului de inovare (clustere, universități și startup-uri cu susținerea administrației publice locale clujene), fiind susținut financiar în același fel.

Acest program le oferă practic tinerilor din Cluj-Napoca și zona metropolitană un suport de învățare și finanțare de tip pre-seed – pentru a putea să își testeze potențialul de inovare de la vârste mult mai timpurii decât le oferă alte programe care funcționează în piață, în acest moment.

Mecanismul de finanțare are la bază câteva principii clare, care pot să îl transforme într-un model de bune practici la nivel european:

  • să aibă la bază contribuții din mediul privat, administrația publică, dar și din societatea civilă;
  • programe de mentorat și cursuri de antreprenoriat pentru tinerii care vor beneficia de acest mecanism de finanțare;
  • evaluarea calitativă a propunerilor candidaților și susținerea acestora în fața unui juriu format din experți (pitching);
  • mecanism de finanțare super simplu, fără “un milion de garanții, hârtii și dosare”;
  • fără obligația de a returna banii în cazul unui eșec;
  • iterații anuale, adaptate și actualizate în baza feed-back-ului obținut atât de la beneficiari, cât și de la investitori;
    co-design al arhitecturii cu actorii din ecosistem.

Dacă această primă ediție a Fondului de Inovare și Experiment Cluj (2021-2022) se va dovedi un succes, ne propunem ca până în 2027 să investim, în parteneriat cu clusterul de educație C-EDU, Fundația Botnar, mediul privat și actorii relevanți din societatea civilă, în acest mecanism de finanțare a inovării și antreprenoriatului peste 3,5 milioane de euro.

Aplica acum pe:
https://fixcluj.eu/Lasă un răspuns

Site creat de