Politic, Important

Fițiu Avram, candidatul PMP vrea parcuri de agrement la periferia oraşului

PHOTO 2020 08 07 19 29 31 1

Pădurile de la periferia oraşului sunt luate în considerare de candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Cluj-Napoca, Fiţiu Avram, pentru a fi transformate în parcuri de agrement, dotate astfel încât să poată găzdui mai multe tipuri de activităţi. Planul candidatului PMP e să transforme oraşul Cluj-Napoca într-un oraş verde, crescându-i şansele de a candida pentru „Capitală Verde Europeană” în 2024.

Zonele de agrement pe care intenţionează să le amenajeze în pădurile din împrejurimile oraşului Cluj-Napoca o să cuprindă parcuri de aventură, zone dedicate artiştilor pentru a-şi desfăşura activitatea, căsuţe în copaci pentru copii, poteci amenajate și alei suspendate. Instituţiile de învăţământ vor fi încurajate să desfăşoare ore de educaţie în natură în aceste parcuri urbane, oferind condiţiile necesare desfăşurării acestora.

Se doreşte, de asemenea, o colaborare cu artiştii, care vor lua în primire spaţii dedicate desfăşurării activităţilor lor de creaţie, şi vor fi încurajaţi să-şi prezinte actul de creaţie şi să-şi expună arta clujenilor care vor pot veni să o vadă.

Candidatul PMP doreşte să finanţeze această idee printr-o politică publică, susţinând că un astfel de proiect ar aduce multe avantaje oraşului şi locuitorilor lui.

Sunt clujenii interesanţi de o astfel de iniţiativă?

În prezent, Cluj-Napoca nu beneficiază de multe parcuri verzi suficient de întinse, iar tinerii şi familiile cu copii aleg, de obicei, să meargă în Parcul Central.

Construirea unor parcuri urbane în pădurile din vecinătatea localităţii i-ar putea bucura pe mulţi, însă pentru cei care nu beneficiază de un vehicul personal ar putea să nu fie la fel de accesibile aceste zone amenajate. Însă, de asemenea, aceste parcuri ar putea fi adevărate oportunităţi pentru artişti, pentru familiile cu copii şi pentru elevii şi profesorii care vor putea desfăşura ore de educaţie în natură aici, urmând modelul occidental.Lasă un răspuns

Site creat de