Uncategorized

Foști studenți olimpici lansează în Cluj un centru de meditații la matematică și informatică

entru de meditații la matematică și informatică

Foști studenți olimpici lansează  în Cluj un centru de meditații la matematică și informatică.

Un grup de studenți foști olimpici, care s-au lovit de obstacole și le-au învins în pregătirea la matematică și informatică, vor să își ajute colegii mai mici. Ei cred că secretul succesului este descoperirea farmecului acestor două discipline. Pregătirile vor fi pline de entuziasm, ținute cu zâmbetul pe buze și vor îmbina materia de la școală cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi.

Evenimentul de lansare LearnHouse va avea loc miercuri, 10 februarie, de la ora 17, în Piața Avram Iancu nr. 18, în sala festivă a Seminarului Teologic. Printre cei invitați la eveniment se numără profesorul Adrian Petrușel, decan al Facultății de Matematică și Informatică a Universității „Babeș – Bolyai” și profesor doctor inginer Mihail Abrudean de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Pe lângă aceștia, la eveniment vor participa și reprezentanți ai industriei IT din Cluj, printre care și profesor doctor inginer Stelian Brad, presedinte al consiliului director al Cluj IT Cluster.

LearnHouse dorește să le dezvăluie elevilor frumusețea și aplicabilitatea acestor două materii.

De asemenea, în cadrul LearnHouse, elevii doritori vor putea să primească sfaturi pe care să le aplice mai departe, când își aleg un domeniu de studiu sau mai târziu, când vor decide ce profesie să aleagă. „Mulți suntem nehotărâți la un moment dat în liceu, sau chiar în timpul facultății, în privința drumului de urmat. E foarte important să ai un mentor cu care să te sfătuiești legat de ce să încerci și încotro să te îndrepți.” afirmă Petru Trîmbițaș, unul dintre inițiatorii proiectului.

Formatul orelor

O ședință durează 2 ore, iar numărul de elevi dintr-o grupă va fi între 3 și 5, împărțiți astfel încât să nu existe diferențe mari de nivel între elevii dintr-o grupă.

Cum se fac înscrierile?

Pentru înscrieri, accesați site-ul LearnHouse.ro, iar mai multe informații găsiți și pe pagina de Facebook LearnHouse.

Fiecare dintre noi am avut la început un mentor care ne-a călăuzit pașii și ne-a făcut să iubim matematica sau informatica.

Ne simțim datori să oferim mai departe îndrumarea pe care am primit-o.

Din păcate este foarte greu pentru un profesor să lucreze la clasă cu 30 de elevi deodată.

Suntem nerăbdători să începem proiectul LearnHouse deoarece ne dorim să oferim șansa fiecărui elev să progreseze în ritmul lui. Pentru noi este foarte important ca orice elev să își depășească limitele și să lucreze cu plăcere” transmit cei de la LearnHouse.2 Comments

  1. Bravo, foarte tare ca ati pornit asta. Ar fi mult mai simplu sa dai meditatii acasa, asa cum se practica la noi. Ma bucur sa vad ca cineva face ceva diferit. Astept sa vad cum evolueaza!

Lasă un răspuns

Site creat de