Studentie, Important

FOTO | Universitatea Tehnică din Cluj a câştigat trei medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz la Salonul Internaţional de Invenţii din Bangkok, Thailanda

Universitatea Tehnică din Cluj a câştigat trei medalii de aur la Salonul Internaţional de Invenţii din Bangkok

Activitatea de cercetare din cadrul Unversităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a fost recunoscută încă odată pe plan internaţional prin premii importante, medalii de aur, argint şi bronz acordate de oficialii Salonului Internaţional de Invenţii IPITEX (International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition) Bangkok 2019.

Evenimentul a fost organizat în perioada 2-6 februarie 2019 de către Consiliul Naţional al Cercetării din Thailanda.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a participat sub egida şi cu sprijinul Forumului Inventatorilor din România (FIR) şi a fost reprezentată de o delegaţie alcătuită din conf.dr.ing. Ovidiu Nemeş (conducătorul delegaţiei), prof.dr.ing. Doina Pîslă şi prof.dr.ing. Adrian Pîslă.

doina pisla

Deschiderea oficială a salonului de invenţii a avut loc în prezența Vicepremierului Thailandei, a Secretarului General al NRCT precum şi a altor oficialități, Thailanda având declarată ziua de 2 februarie ca Ziua Inventatorilor.

Acest eveniment este cel mai mare din aria invenţiilor din Asia, la care au participat peste 1000 de inventatori din 25 ţări și care a fost vizitat de peste 20 000 de vizitatori

Din Europa au fost prezente 5 ţări: Croaţia, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia şi România.

profesor utcn cluj thailanda

Deşi o delegaţie mică, cei trei membri au reprezentat cu succes Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, brevetele prezentate au primit 3 medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz, precum şi 3 premii speciale acordate de asociații şi societăți ale inventatorilor din Asia, Europa şi America de Nord, asociaţii recunoscute la nivel mondial.

În acest context, România a fost reprezentată la ceremonia de deschidere cât şi la cea de premiere şi a fost realizat un stand expozițional dedicat lucrărilor înscrise la salon.

Pe parcursul evenimentului s-a asigurat vizibilitatea Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au fost realizate informări şi diseminări ale activităţii de cercetare din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, au fost vizitate toate celelalte standuri expoziționale din cadrul IPITEX şi s-a luat legătura cu șefii delegațiilor, cercetători, inventatori şi studenţi.

profesor utcn thailanda

Un moment important în cadrul evenimentului a fost vizitarea standului de către Secretarul General al NRCT, Profesor Sirirurg Songsivilai, M.D., Ph.D., care a apreciat participarea UTCN şi a acordat personal Medalia de Aur din partea NRCT (National Research Council of Thailand) pentru brevetul „Spherical Robot for the medical rehabilitation of the proximal area of the upper limb”, care a mai obţinut şi următoarele premii şi medalii:

  • World Invention Intelectual Property Association (WIIPA) Special Award
  • Golden Medal şi Certificat of Appreciation din partea IIA (Indian Innovators Association şi ITB (International Technology Bazaar)
  • Special Honour of Invention, din partea TISIAS (Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills) şi iCAN (International Invention Innovation Competition in Canada).


Lasă un răspuns

Site creat de