Uncategorized

FSPAC organizează cursuri gratuite de dans pentru vârstnicii din Cluj

FSPAC organizează cursuri gratuite de dans pentru vârstnicii din Cluj

Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării UBB, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, organizează cursuri gratuite de dans pentru vârstnici.

Astfel, prin intermediul programului ADAGIO, 30 de seniori din Cluj-Napoca vor beneficia de cursuri gratuite de dans, oferite de instructori specializați din cadrul Clubului Sportiv Napoca Dance.

Cursurile se desfășoară în perioada februarie-martie 2016, de 2 ori pe săptămână, la Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Vârstnice nr. 1 (Centrul de Zi pentru Vârstnici, nr.1), din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Acest demers inovativ adresat vârstnicilor clujeni a început în anul 2015, sub forma unui proiect de cercetare al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul FSPAC. Prima ediție a proiectului ADAGIO  a avut scopul de a identifica beneficiile fizice și psihosociale asociate cu dansul pentru 41 de vârstnici din Cluj-Napoca. Ediția 2015 s-a bucurat de un mare succes în rândul participanților, fapt care a determinat continuarea programului.

Printre partenerii programului se regăsesc Direcția de Asistență Socială și Medicală, Primăria Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Napoca Dance, Asociația Magic People, alături de Aqua Carpatica, sponsorul inițiativei. Totodată, în luna iunie a.c. va urma un festival de dans pentru vârstnici care va fi organizat în Cluj-Napoca.

Pentru mai multe detalii cu privire la programul ADAGIO, vă invităm să vă adresați iniţiatorilor, la adresa de e-mail catalina.brinza@publichealth.ro.Lasă un răspuns

Site creat de