Din Oras

Furtună cu grindină în Cluj-Napoca (VIDEO)

inundatie cluj 2017 mai

O furtună puternică, însoţită de grindină, s-a abătut în această după-amiază asupra municipiului Cluj-Napoca. Timp de câteva minute a plouat cu grindină, iar câteva străzi şi artere din cartierul Someşeni au fost inundate.

imagini: strada Traian Vuia

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de miercuri după-amiază până sâmbătă la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În după-amiaza zilei de miercuri (24 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (24/25 mai) astfel de fenomene vor fi frecvente în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Joi, vineri și sâmbătă (25, 26 și 27 mai) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, centrul și estul teritoriului și în toată zona montană.

Se vor înregistra cantități de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de