Studentie, Important

Future Up vine în ajutorul studenților dornici să intre pe piața muncii din Cluj-Napoca

Future Up vine în ajutorul studenților dornici să intre pe piața muncii din Cluj-Napoca

Primăvara este anotimpul perfect pentru noi începuturi, astfel, Organizația Studenților din Babeș-Bolyai vine în întâmpinarea studenților pregătiți de o provocare, cu un nou proiect.

Aflat la prima sa ediție, Future Up dorește să familiarizeze studenții din Cluj-Napoca cu actualele cerințe ale pieței muncii prin intermediul workshopurilor, al interacțiunilor cu firme și oameni cheie din diferite domenii, aceștia având ocazia să obțină, la finalul proiectului, un internship sau chiar un posibil job.

Proiectul va avea loc în perioada 25 martie – 2 aprilie 2021.

Având în vedere contextul pandemic, proiectul se va desfășura în mediul online, însă acesta nu este un impediment. Studenții care se vor înscrie vor participa la sesiuni de lucru pe platforma Zoom, susținute de personalul din cadrul firmelor care oferă poziții de internship sau practică. Sesiunile de lucru constau în traininguri urmate de evaluarea abilităților participanților. Înscrierile vor începe în data de 22 martie, iar studenții dornici de a participa vor putea completa formularul până în 25 martie.

De asemenea, premergător proiectului propriu zis, va avea loc un training în cadrul căruia studenții vor învăța cum să scrie un CV și vor primi diferite sfaturi despre cum ar trebui să se pregătească și să se comporte în cadrul unui interviu. Acest training este organizat cu ajutorului celor de la Centrul De Carieră, Orientare Profesională și Relația cu Alumnii din UBB.

Evenimentul va avea loc în data de 22 martie, iar formularul de înscriere pentru training va fi disponibil pe pagina de Facebook Future Up. În plus, se mai pregătesc câteva LIVE-uri pe teme de interes pentru studenți, alături de oameni relevanți.

Future Up dorește să fie liantul dintre studenți și piața muncii din Cluj-Napoca, oferindu-le acestora ocazia de a consulta oferta actuală a acesteia, dar și posibilitatea de a-și dezvolta noi abilități, care îi vor ajuta în viitoarea carieră. Partenerii primei ediții Future Up sunt cei de la CodexWorks Technologies, aceștia oferind studenților două poziții de internship. Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) este un ONG constituit la nivel de universitate care reunește și reprezintă studenți de la toate facultățile din UBB.Lasă un răspuns

Site creat de