Din Zona

Gadget-urile fără care nu putem „supraviețui”

Clujenii în TOP 3 la cumpărăturile online din România

De când tehnologia ne-a adus o multitudine de avantaje fără care ne-ar fi greu să supraviețuim, cu siguranță ați observat o schimbare în modul nostru de lucru, în obiceiuri, ba chiar și în relațiile personale.

Am început să utilizăm din ce în ce mai mult aplicații precum Facebook, Instagram, Whatsapp, Twitter, Snapchat, Skype, care ne ajută să comunicăm mai ușor cu cei apropiați prin fotografii, mesaje amuzante, videoclipuri. Principalul dezavantaj al tehnologiei este că pierdem ceea ce este cel mai important: interacțiunea personală.

Comunicarea virtuală a început să fie mult mai importantă, deși știm cu toții că de multe ori nu reflectă realitatea, iar acest lucru ne poate afecta din punct de vedere psihologic, chiar dacă momentan nu conștientizăm.

  1. Telefonul mobil: sunt convinsă că mulți dintre noi nu ne putem imagina nici măcar o zi fără telefon, fără să trimitem un mesaj, fără să sunăm pe cineva, având în vedere că în zilele noastre orice informație poate fi găsită instant cu ajutorul lui.
  2. Laptopul sau tableta: chiar dacă ne ușurează de multe ori munca, ne uităm la filme, participăm la ședințe online, le folosim pentru informații, proiecte, mail-uri, am ajuns să depindem și de aceste gadget-uri. Ambele sunt foarte ușor de transportat oriunde avem nevoie, chiar și la drum lung. Studenților le este mult mai ușor să ia notițe la cursuri sau atunci când sunt la bibliotecă, iar unele persoane îl pot folosi pentru munca de birou sau pentru stocarea tuturor documentelor de care au nevoie.
  3. Televizorul: este probabil unul dintre cele mai importante gadgeturi din viața noastră. Fie că te uiți la filme, asculți muzică, urmărești știrile sau pur și simplu îl lași pornit pe fundal atunci când ești singur acasă, acesta face acum parte din viata noastra. Poți urmări o emisiune de divertisment care te va binedispune sau un documentar din care poți învăța lucruri noi.
  4. Aparatul foto: la fel ca și gadget-urile menționate mai sus, are și acesta un rol important în viața noastră. Cu ajutorul lui putem surprinde cele mai frumoase peisaje atunci când se întâmplă să rămânem fără baterie la telefon sau putem imortaliza chiar și momente din viața noastră. Există o gamă largă de aparate foto: unele pot fi folosite pentru a fotografia galerii de artă, fotografii pentru diverse reviste, concursuri, evenimente, fie ele alb-negru sau color.
  5. Smartwatch: datorită senzorilor inteligenți ai acestuia, barometru, senzor de ritm cardiac, saturația de oxigen din organism și uneori și nivelul de stres, acest gadget este foarte util mai ales când pleci într-o vacanță. Cea mai utilă funcție pe care ți-o oferă este că poți primi mesajele pe care le primeai în mod obișnuit pe telefon, direct pe acesta, iar unele sunt concepute să reziste atunci când iau contact cu apa.

Cu toate că mulți dintre noi suntem mai tentați să ne folosim de tehnologie atunci când vrem să transmitem un mesaj, emoțiile și trăirile se pot simți doar atunci când purtăm o discuție față-n față.Lasă un răspuns

Site creat de