Timp liber

Gala UAD Fashion Design a ajuns la ediția cu numărul 23 (FOTO)

19577192 2012889945606514 8767421487692004295 o

Gala UAD Fashion Design a ajuns la ediția cu numărul 23, având loc anual, încă din 1994. Principalul scop este promovarea tinerilor absolvenți în mediul profesionist al modei, dar și crearea unor conexiuni între ei și industria românească și europeană.

Evenimentul a constat în 27 de colecții, 70 de modele, zeci de sponsori și parteneri, un podium lung de 75 metri, o sceno-tehnică minuțios construită și peste 1000 de invitați, iar scena Sălii Polivalente a devenit catwalk. Colecțiile au aparținut (în ordinea intrării) : CULDA CĂTĂLINA, ALDEA ANDREEA, MOLDOVAN ANDRADA, IARINCO CLAUDIA, BUZAȘ MĂDĂLINA,  PĂDURARU DENISA, SPIN ARIANA, CONSTANTINESCU LUCIANA, GRĂJDEANU ALEXANDRA, SOLYOM KAROLA, DUMITRAȘ ȘTEFANIA, OARCĂȘ IONUȚ, PETER ABIGEL, LORINCZ EVELYNE, CERGHIZAN ADRIANA, BĂRBOS OANA, CIGODARU CORINA, OPREAN ANDRADA, KISS GYONGYVER, OLTEAN SORANA, DOBRESCU DIANA, TEODOR ISABELA, SZABO LINDA, NEGREA BIANCA, ANCUȚA ELENA, CHIȘ DIANA, IACUBINA NADEJDA, fiind coordonați de Prof.univ.dr. Elena Basso Stănescu și Conf.univ.dr. Lucian Broscătean. Anual, cei mai buni absolvenți sunt premiați prin internship-uri și participări la prestigioase programe și evenimente naționale și internaționale.

Colecțiile au impresionat publicul, eminamente, prin diversitate și cromatică vie, dar și sursele de inspirație : de la influențe punk, cultură pop, street-style, arta japoneză, minimalismul retro, kitsch, pop-art, până la efemeritatea umană și relația cu mediul înconjurător. Tinerii au dovedit curajul de a experimenta și de a afișa emoție pură. Tehnicile au fost variate : broderii, volume exagerate, structuri, asimetrii și reconstrucții ale pieselor. Feminitatea și masculinitatea au fost reinterpretate sub o viziune fresh și extrem de actuală.

Articol realizat de Alexandra Sandu
photo: Stefan BugaLasă un răspuns

Site creat de