Din Zona

Geamurile termopan: mituri pe care oamenii continuă să le creadă

Geamurile termopan: mituri pe care oamenii continuă să le creadă

Geamurile termopan sunt o soluție populară pentru a îmbunătăți eficiența energetică a casei și a reduce costurile cu energia. Cu toate că există pe piață de foarte mulți ani, încă există multe mituri care circulă despre acestea, fapt care poate face dificilă luarea unei decizii informate.

Ca să reducem neadevărurile legate de aceste tipuri de geamuri, vom examina câteva dintre cele mai comune mituri despre geamurile termopan, pentru a le stabili valoarea de adevăr.

Mitul 1: Geamurile termopan nu sunt durabile

Acesta este unul dintre cele mai vechi și persistente mituri despre geamurile termopan. Dimpotrivă, geamurile termopan sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și sunt testate pentru a ca producătorii să se asigure că sunt rezistente la uzură, trecerea timpului și au nevoie doar de o întreținere minimală. De asemenea, majoritatea producătorilor oferă garanții de 10-20 de ani pentru geamurile termopan, ceea ce demonstrează, încă o dată, durabilitatea acestora.

Mitul 2: Geamurile termopan nu sunt estetice

Acest mit a fost adevărat în trecut, când geamurile termopan erau disponibile în numai câteva culori și stiluri standard. În prezent, geamurile termopan din gama salamander BluEvolution 92, spre exemplu, sunt disponibile într-o gamă largă de culori, stiluri și finisaje, astfel încât să se potrivească cu designul interior sau exterior al oricărei tip de locuințe. De asemenea, pe piață mai există și alte opțiuni pentru geamurile termopan, cum sunt cele cu profile subțiri, care oferă un aspect minimalist și elegant.

Mitul 3: Geamurile termopan sunt scumpe

Costul geamurilor termopan poate varia în funcție de mărimea și stilul ferestrei, precum și de calitatea materialelor și a producătorului. Cu toate acestea, geamurile termopan pot fi o investiție valoroasă pe termen lung – nu doar în ceea ce privește costurile la energie, cât și în cel al nivelului de confort în locuință.

Mitul 4: Geamurile termopan nu permit circulația aerului

Acest mit poate fi adevărat în cazul geamurilor termopan din primele serii sau de calitate slabă. Dimpotrivă, geamurile termopan moderne sunt proiectate cu sisteme de ventilare integrate, care permit circulația aerului între interior și exterior, reducând astfel umiditatea și prevenind mucegaiul. De asemenea, există și opțiuni de geamuri termopan cu deschidere oscilantă, care permit o circulație mai bună a aerului.

Mitul 5: Geamurile termopan nu sunt sigure

Acest mit este complet fals. Geamurile termopan sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și sunt testate riguros pentru ca producătorii să se asigure că sunt rezistente la efracție și chiar incendii De asemenea, cumpărătorii pot opta pentru geamuri termopan cu sticlă securizată, care oferă un nivel adițional de protecție împotriva spargerilor și a efracției.

Mitul 6: Geamurile termopan nu pot fi reparate

Acest mit poate fi adevărat în cazul geamurilor termopan vechi sau de slabă calitate, dar nu se aplică geamurilor termopan moderne. Majoritatea geamurilor termopan moderne sunt proiectate pentru a fi reparate în caz de probleme sau defecte, astfel încât să poată fi utilizate pe termen lung. Ideal este să apelezi la servicii specializate de reparație a geamurilor termopan, pentru un plus de siguranță și garanția lucrării.

În concluzie, există mult mai multe mituri despre geamurile termopan, dar este important ca atunci când iei în considerare o achiziție să soliciți informații precise și actualizate de la specialiști.Lasă un răspuns

Site creat de