Sport

Georgel Bobiș a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de futnet (tenis cu piciorul) din Cehia

george bobis

Georgel Bobiș a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de futnet (tenis cu piciorul) de la Brno, la proba de simplu, după ce a fost învins în ultimul act de către reprezentantul Cehiei, Ondrej Vit.

Salontanul l-a ținut în șah pe valorosul său adversar în startul partidei, însă după 6-6  intervenit o crispare în jocul său, astfel că Vit a câștigat setul la 8. În manșa a doua, cehul a fost efectiv purtat spre victorie de către o tribună frenetică și foarte fină cunoscătoare a fenomenului futnet.

Vit a fost la conducere, a avut 8-6, însă acolo Bobiș a avut un frumos reviriment, egalând la 8 cu un as în zona ”T”-ului. După aceea, la fel ca și în primul set, a intervenit un blocaj în ocul căpitanului nostru. După un atac excelent al lui Vit, pe serva lui Gică, la 9-8 a venit o preluare necontrolată, care l-a pus pe Bobiș în imposibilitatea de a retrimite peste fileu. La adăpostul celor două mingi de meci, Vit a servit relaxat, iar lui Gică i-a tremurat piciorul la atacul care s-a dus incolo de linia laterală, consfințind o victorie meritată a lui Ondrej Vit.

Cehul și-a luat astfel revanșa față de înfrângerea din grupe, de la Brno, dar mai ales față de înfrângerea suferită în fața lui Bobiș, la exact același scor simetric, 2-0 (11-8, 11-8) în finala Campionatului European de anul trecut, din Slovacia.

Este de apreciat însă efortul lui Georgel Bobiș, care a adus prima medalie pentru delegația noastră, după două zile-maraton, în care a evoluat și la dublu, dar și la triplu.

Georgel Bobiș l-a avut în colț pe antrenorul Vasile Sorean senior, care, la fel, merită toate felicităruile pentru implicare.Lasă un răspuns

Site creat de