Sport

Georgel Bobiș a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de futnet (tenis cu piciorul) din Cehia

Georgel Bobiș a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de futnet (tenis cu piciorul) de la Brno, la proba de simplu, după ce a fost învins în ultimul act de către reprezentantul Cehiei, Ondrej Vit.

Salontanul l-a ținut în șah pe valorosul său adversar în startul partidei, însă după 6-6  intervenit o crispare în jocul său, astfel că Vit a câștigat setul la 8. În manșa a doua, cehul a fost efectiv purtat spre victorie de către o tribună frenetică și foarte fină cunoscătoare a fenomenului futnet.

Vit a fost la conducere, a avut 8-6, însă acolo Bobiș a avut un frumos reviriment, egalând la 8 cu un as în zona ”T”-ului. După aceea, la fel ca și în primul set, a intervenit un blocaj în ocul căpitanului nostru. După un atac excelent al lui Vit, pe serva lui Gică, la 9-8 a venit o preluare necontrolată, care l-a pus pe Bobiș în imposibilitatea de a retrimite peste fileu. La adăpostul celor două mingi de meci, Vit a servit relaxat, iar lui Gică i-a tremurat piciorul la atacul care s-a dus incolo de linia laterală, consfințind o victorie meritată a lui Ondrej Vit.

Cehul și-a luat astfel revanșa față de înfrângerea din grupe, de la Brno, dar mai ales față de înfrângerea suferită în fața lui Bobiș, la exact același scor simetric, 2-0 (11-8, 11-8) în finala Campionatului European de anul trecut, din Slovacia.

Este de apreciat însă efortul lui Georgel Bobiș, care a adus prima medalie pentru delegația noastră, după două zile-maraton, în care a evoluat și la dublu, dar și la triplu.

Georgel Bobiș l-a avut în colț pe antrenorul Vasile Sorean senior, care, la fel, merită toate felicităruile pentru implicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Site creat de