Social & Cultura

Gerbera – ocaziile potrivite în care care o poţi dărui

gerbera

Gerbera este o floare potrivită pentru a o oferi în orice moment, pentru că reprezintă o pată de culoare într-un buchet şi transmite energie, bună dispoziţie şi transformă orice buchet într-unul atractiv.  Poţi opta pentru o singură culoare, mai multe culori sau să o combini într-un buchet cu alte flori.

Unde a apărut gerbera şi de unde provine numele acestei flori

Această plantă a fost descoperită în Africa de Sud de către Jameson Robert. Denumirea de gerbera este cea populară. Această plantă a fost cultivată prima dată în Anglia şi din acel moment varietatea culorilor florilor a crescut extrem de mult.

Semnificațiile florilor de gerbera și ocaziile pentru care poți să le dăruiești

Gerbera, la fel ca celelalte flori, se remarcă prin semnificațiile pe care le are și pe care este bine  să le cunoști pentru a putea face un cadou potrivit. Culoarea florii determină în principiu simbolurile pe care le are frumoasă gerberă.

În funcție de mesajul pe care vrei să îl transmiți vei alege cu atenție culoarea gerberei,

ținând cont de faptul că semnificațiile cele mai puternice sunt inocența și veselia.

Gerbera de culoare galbenă seamănă la aspect cu floarea-soarelui, implicit preia dintre semnificațiile florii-soarelui. Buna dispoziție, fericirea, energia pozitivă sunt sentimentele pe care le transmite gerbera de culoare galbenă. Este potrivită pentru persoanele care îți sunt apropiate și pe care le cunoști foarte bine. Poate fi dăruită oricui indiferent de vârstă și poate fi aleasă să fie inclusă și în buchete cu alte tipuri de flori.

Gerbera de culoare albă transmite sentimente precum admirație, sinceritate și apreciere. Pentru că exprimă și inocența este potrivită pentru a fi dăruită cu ocazia venirii pe lume a unui copil sau la botezul unui copil.

Gerbera de culoare roșie transmite și energie pozitivă. Culoarea roșie este asociată cu iubirea și pasiunea, astfel că un buchet cu gerbere roșii poți să  îl dăruiești oricând, pentru orice eveniment persoanei iubite din viața ta. De asemenea gerberele roșii pot fi dăruite cu siguranța că nu vei greși persoanelor pline de viață și energice.

Culoarea roz transmite în general prietenia, astfel că gerbera de culoare roz transmite același sentiment. Un buchet cu gerbera roz transmite și aprecierea pe care o ai față de o persoană, deci este indicat și frumos să-l dăruiești unei persoane apropiate de sufletul tău.

Un buchet cu gerbere de toate culorile este o minunăție vizuală și transmite optimism, multă energie pozitivă şi este un cadou ideal pentru persoanele entuziaste şi pline viaţă. Dacă o persoană trece printr-o perioadă mai grea şi vrei să-i aduci zâmbetul pe buze este cadoul perfect.

După acest articol nu ai cum să mai dai greş când vei alege un buchet ce va fi alcătuit şi din minunatele şi graţioasele gerbere. Ţinând cont de ceea ce este mai important şi anume culoarea lor, vei opta pentru un buchet potrivit pentru persoana căreia i-l dăruieşti, dar şi pentru evenimentul care are loc. De asemenea, poţi alege să dăruieşti cutii cu flori sau aranjamente florare care să conţină frumoasele gerbere.

Fotografie creată de Dids, de la PexelsLasă un răspuns

Site creat de