Social & Cultura

Ghid pentru a alege un congelator potrivit în funcție de dimensiune

Ghid pentru a alege un congelator potrivit în funcție de dimensiune

Un congelator te poate ajuta să cumperi mai puțin, să economisești bani și să pregătești mâncarea în avans, dar numai dacă ai suficient spațiu de depozitare.

Congelatoarele diferă adesea în ceea ce privește dimensiunile lor externe și cât pot stoca. Iată câteva informații pentru a te ajuta să faci alegerea corectă.

Capacitate versus mărime

Este important să știi că dimensiunile externe și capacitatea internă a unui congelator sunt două lucruri diferite.

Tipurile mai mari de congelatoare oferă de obicei o capacitate mai mare. Unele modele au pereți și izolație mai subțiri, ceea ce înseamnă că poți stoca încadra în mai multe alimente, fără a sacrifica spațiu suplimentar din bucătărie.

Capacități de depozitare

Spațiul de depozitare disponibil într-un congelator este măsurat în litri.

Un congelator de 50 de litri este probabil suficient pentru o persoană sau un cuplu, în timp ce un congelator de 100-200 litri ar putea stoca mâncarea săptămânală pentru o familie mică – în jur de cinci până la zece pungi de cumpărături. Pentru familiile de dimensiuni medii, o alegere mai bună este probabil un congelator de 150-300 litri. O gospodărie mare sau una căreia îi place să cumpere și să înghețe în vrac s-ar descurca mai bine cu un congelator de peste 300 litri.

Un congelator Arctic de 350 de litri, de exemplu, s-ar potrivi pentru 19 pungi de produse congelate, ele fiind perfecte pentru o petrecere sau pentru a te aproviziona cu produse esențiale pentru o perioadă mai lungă, precum o carantină. Dacă vrei să cumperi în vrac pentru a beneficia la maxim de oferte și economii, un congelator de 500 litri este cea mai bună opțiune. Acesta este bun în special pentru afaceri, precum restaurante sau baruri.

Congelator înalt

Dacă nu ai la dispoziție foarte mult spațiu pe podea, un congelator vertical este ideal. Congelatoarele verticale ajung de obicei de la înălțimea umărului până la a capului. Acestea oferă un spațiu mare de depozitare, de aproximativ 150-300 de litri și sunt perfecte pentru gospodăriile medii până la cele mari.

Majoritatea modelelor au 60-70 cm lățime, 60-65 cm adâncime și 130-190 cm înălțime. Dacă alegi unul care are peste 170 cm înălțime, merită să verifici cât de ușor poți accesa sertarul superior. Sunt disponibile și modele mai înguste dacă vrei totuși congelatorul în bucătărie, dar nu ai prea mult loc. Acestea măsoară aproximativ 55 cm lățime.

Deși pot avea o capacitate generoasă, congelatoarele verticale ocupă o cantitate relativ mică de spațiu, astfel încât să fie mai ușor să se încadreze în bucătăria ta. Dacă ai un frigider vertical, poți găsi cu ușurință un congelator de dimensiuni similare, pe care să îl instalezi lângă acesta. Unii producători oferă chiar și seturi.

Congelator orizontal

Congelatoarele orizontale sunt ideale pentru gospodăriile mari, cărora le place să aibă multe alimente congelate.

Sunt modele orizontale, cu încărcare verticală, disponibile într-o gamă de capacități de la sub 100 de litri până la 500 de litri.

Congelatoarele orizontale nu au niciun sertar, așa că oferă un spațiu mult mai util decât congelatoarele verticale și pot ține cu ușurință articole mari sau cu forme incomode, cum ar fi curcanii congelați.

Unele congelatoare orizontale au coșuri de depozitare pentru a ține obiecte mai mici pe care le utilizezi în mod regulat, cum ar fi înghețata. Acestea sunt suspendate peste compartimentul principal care te ajută să păstrezi obiectele preferate la îndemână.

Mini-congelatoare

Mini-congelatoarele sunt perfecte pentru depozitarea câtorva produse esențiale congelate, cum ar fi mesele deja pregătite.

Aceste congelatoare în miniatură sunt perfecte dacă nu ai mult spațiu, deoarece pot fi așezate aproape oriunde, pe o suprafață de lucru din bucătăria sau barul tău.

În ceea ce privește capacitatea, aceste modele pot ține între 30-40 de litri de alimente și au de obicei o înălțime de aproximativ 50 cm, o lățime de 45-50 cm și o adâncime de 45-50 cm.

Nu multe mărci produc acest stil de congelator, așa că este posibil să fii nevoit să cauți mai serios dacă vrei un astfel de model.Lasă un răspuns

Site creat de