Din Oras, Important

GOTO Parking, o parcare accesibilă pentru oricine, indiferent de venituri

GOTO Parking, o parcare accesibilă pentru oricine, indiferent de venituri

Începând cu luna octombrie, prețurile serviciilor oferite de GOTO Parking, parcarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napca au suferit modificări. Reprezentanții parkingului susțin însă că parcarea a rămas în continuare accesibilă clienților.

Schimbările economice, creșterea costurilor, investițiile pe care GOTO Parking le realizează încontinuu pentru a oferi cele mai bune condiții clienților și pentru a-și păstra titlul de „cea mai modernă parcare de aeroport din România” sunt motivele pentru care reprezentanții asociației au considerat necesară o ajustare a tarifelor.

De la preluarea în administrarea GOTO Parking a parcării din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj în anul 2019, reprezentanții societății s-au orientat spre o parcare modernă, cât mai digitală și cât mai verde.

Și-au dorit încă de la început să aibă o viziune orientată spre viitor. Până în acest moment au fost investiți peste 500.000 de euro, iar rezultatele se văd: există un mod de operare modern, un sistem de iluminat și de supraveghere video pentru ca mașinile să fie în siguranță, o aplicație prin care se poate rezerva locul de parcare (ZENParking) și o alta prin care se poate achita foarte simplu contravaloarea timpului petrecut în parcare (yeParking).

De asemenea, a fost implementat un sistem care recunoaște plăcuțele de înmatriculare, iar asta ajută la fluidizarea traficului. Anul acesta au fost amenajate zonele de intrare în parcare și cele din fața terminalelor de pasageri cu aranjamente florale și arbuști ornamentali.

Au fost refăcute marcajele rutiere, în special trecerile de pietoni, care au fost marcate cu culoarea roșie pentru a fi cât mai vizibile și în acest fel să crească siguranța pietonilor. Tot anul acesta a fost asfaltată o suprafață de 450 de metri pătrați, lângă terminalul vechi.

Însă, cu siguranță, cea mai importantă investiție realizată în acest an a fost achiziționarea a două stații de încărcare a mașinilor electrice. În felul acesta GOTO Parking se implică în demersurile sociale prin care mediul este pus în prim plan.

Noile tarife sunt:

 • 0’-5’ – gratuit
 • 5’-10’ – 1
 • 10’-30’ – 8
 • 30’-60’ – 11
 • 60’-120’ – 23
 • 120’-300’ – 42
 • 300’-24h – 72
 • 24h-2 zile – 152
 • 2 zile – 7 zile – 265
 • 7 zile – 8 zile – 336
 • 8 zile – 15 zile – 513

După cum se poate observa, unele tarife au rămas neschimbate. Primele cinci minute sunt în continuare gratuite, iar următoarele 5 costă 1 leu, la fel ca înainte. De asemenea, după achitarea contravalorii tichetului, fiecare client are la dispoziție 10 minute să părăsească parcarea. Pentru o perioadă de 7 zile, costul este de 37 de lei pe zi.

Considerăm că prețurile sunt accesibile oricui, dar în același timp putem să ne continuăm activitatea și să oferim cele mai bune servicii. Dorim să investim cât mai mult în modernizare și digitalizare pentru a creea o experiență cât mai plăcută pentru clienții noștri”, a explicat Sanda Mirabela Ardelean, director general GOTO Parking.

GOTO Parking dorește să pună la dispoziția clienților servicii asemenea parcărilor de aeroport din Europa Occidentală.

*

GOTO Parking este cea mai modernă parcare de aeroport din România, situată în proximitatea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Parcarea beneficiază de sistemul LPR (License Plate Recognition, pentru identificarea numerelor de înmatriculare auto) și al parcării Equinsa, dar și de un sistem modern de plată prin intermediul aplicației yeParking și de posibilitatea de rezervare din timp a locului de parcare, pentru a evita timpii lungi de așteptare. Clienții GOTO Parking se pot bucura de marcaje care au rolul de a fluidiza traficul, de un sistem de iluminare modern, dar și de siguranță în interiorul parcării, deoarece obiectivul este supravegheat cu ajutorul unui sistem video performant.

Din 2019, de la preluarea parcării aeroportului din Cluj, reprezentanții GOTO Parking au modernizat și adaptat acest obiectiv de interes dorințelor clienților, oferind servicii similare cu cele întâlnire pe orice aeroport european pentru a reduce stresul și imprevizibilitatea de a găsi un loc de parcare într-una dintre cele mai tranzitate zone din municipiul Cluj-Napoca.Site creat de