Din Oras

Groapa de gunoi de la Pata Rât a fost oficial închisă şi ecologizată

Viata la groapa de gunoi de la Pata Rat | Imagini filmate cu camera ascunsa

Autorităţile judeţene au anunţat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la depozitul de deșeuri de la Pata Rât, finalizarea închiderii și ecologizării rampei neconforme de gunoi care a deservit Clujul timp de peste 70 de ani.

La Pata Rât s-a depozitat de-a lungul zecilor de ani o cantitate impresionantă de deșeuri, nu mai puțin de 2,9 milioane de metri cubi.

Finalizarea închiderii și ecologizării rampei echivalează cu rezolvarea problemei deșeurilor de la Pata Rât, concomitent cu eliminarea totală a oricărei posibilități de poluare cu levigat.

De altfel, inexistența oricărui semn de poluare a fost constatată de însăși Garda Națională de Mediu care, în urma unei inspecții la fața locului, a consemnat faptul că „nu se constată alunecări sau deversări necontrolate de levigat[…]acesta fiind captat prin noul sistem de drenare, cu descărcare în stația de osmoză”.

            Odată cu recepția finală a acestei investiții, preconizată a avea loc în cursul lunii ianuarie 2020, va fi operaționalizat și sistemul de degazare al depozitului care cuprinde nu mai puțin de 77 de puțuri de degazare și aproximativ 9 km de conducte de colectare și transport al biogazului.

            Prezenți la conferința de presă, reprezentanții constructorului au subliniat importanța acestui moment, Clujul intrând, practic, în lista scurtă a județelor în care managementul deșeurilor se află pe direcția cea bună.

Tot cu acest prilej, constructorii au subliniat complexitatea lucrării recent finalizate, una fără precedent, care a presupus ecologizarea unei suprafețe extrem de întinse, de peste 22 de hectare, pe care pe parcursul deceniilor au fost depozitate cantități impresionante de deșeuri de diferite naturi.

Groapa de gunoi de la Pata Rât a fost oficial închisă şi ecologizatăLasă un răspuns

Site creat de