Politic, Important

Guvernul Ungariei îşi doreşte să construiască o cale ferată de mare viteză între Cluj şi Budapesta

Ungaria a lansat licitaţia pentru linia ferată de mare viteză Cluj - Budapesta

Guvernul Ungariei a inițiat negocieri cu Guvernul Românei cu scopul de a construi o line de cale ferată de mare viteză care să lege Budapesta de Cluj-Napoca.

Calea ferată de mare viteză va scurta foarte mult timpul călătoriilor dintre Cluj-Napoca și Budapesta, care acum se parcurg în aproximativ 8-9 ore cu trenul și 5-6 ore cu mașina.

Declarația a fost făcută vineri la Cluj-Napoca de ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, János Lázár, aflat într-un mini-turneu prin mai multe orașe din Transilvania.

În cadrul vizitei sale, ministrul a declarat că autoritățile de la Budapesta au în plan demararea negocierilor cu România pentru realizarea unei căi ferate de mare viteză care să lege Budapesta de Cluj-Napoca, scrie Krónika.

„Fac lobby la guvern împreună cu mulți dintre ceilalți prieteni ai mei de aici pentru ca o cale ferată de mare viteză între Budapesta și Cluj să poată fi implementată.

Aceasta depinde parțial de modul în care cele două infrastructuri feroviare și cele două șine de cale ferată pot fi reconciliate și, parțial, de ce fel de cooperare putem stabili între ministerele transporturilor din România și din Ungaria”, a declarat János Lázár.

Ministrul consideră că o astfel de investiție ar avea drept rezultat o îmbunătățire semnificativă a calității cooperării dintre Ungaria și România.

El susține că parcurgerea distanței dintre Budapesta și Cluj-Napoca ar fi posibilă, cu un tren de mare viteză, în doar trei ore și jumătate.

Informaţia nu este, însă, una nouă. Guvernul Ungariei a anunţat încă din 2019 că îşi doreşte să lege Budapesta de Cluj printr-o cale ferată pe care să circule trenuri de mare viteză:Lasă un răspuns

Site creat de