Timp liber, Important

Halloween la Cluj. Idei de costume şi machiaje (FOTO)

costum halloween

Halloween-ul este o sărbătoare celtică desfăşurată anual în data de 31 octombrie. Numele acesteia provine din limba engleză și înseamnă „All the Hallows’ Even”, sărbătoarea creștină a tuturor sfinților. S-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din America.

Cu ocazia acestei zile, atât adulții, cât și copiii se costumează în costume tematice și merg la „colindat”. Copiii se costumează în mumii, vampiri, vrăjitori sau alte creaturi înfricoșătoare și merg la colindat întrebând „Trick or Treat” (păcăleală sau dulciuri?) ca o amenințare că dacă nu primesc dulciuri, persoanei colindate i se va face o farsă. În unele țări, Halloween-ul este sărbătorit prin parade și carnavaluri, iar simbolul specific dovleacul sculptat reprezintă Lanterna lui Jack.

halloween 2891624 1280

Şi la Cluj au fost anunțate deja numeroase petreceri de Halloween (aproape fiecare club din oraş organizează petreceri tematice în acest weekend), iar ca în fiecare an, tema este „buhuhu scary”.

Căutăm ingenionizate în costumele pe care le alegem, ne dorim să ne distrăm și să impresionăm oamenii din jurul nostru. Fie că ne costumăm în vampiri, vrăjitoare, vârcolaci, fantome sau orice ființă supraomenească, cuvintele cheie sunt ingeniozitate și creativitate.

Dacă petrecerile sunt organizate de școala sau facultatea unde studiați voi, atunci puteți opta pentru câteva din ideile de mai sus, dar de asemenea, nici costumul de zombie nu este exlus.  Puteți veni cu câteva idei mai puțin obișnuit: o mireasă sau o prințesă zombie.

Să nu uităm că originalitatea vă este mereu apreciată, mai ales dacă participați la concursuri tematice.

Dacă mergeți în club, puteți să vă jucați, punând accentul pe niște costume ceva mai îndrăznețe și mai sexy: cat woman, asistente medicale, diavolițe sau chiar eroine (puteți opta pentru un costum de wonder woman).

O idee simpatică vine din zona childish: personaje din desenele animate ale copilăriei. Nici desenele mai actuale precum „Frozen” sau „Tangled” nu reprezintă o idee rea, întrucât aceste personaje sunt foarte în vogă.

Dacă vă doriți să mergeți la petrecere cu perechea, atunci avem câteva idei de costume chiar și pentru cupluri: Belle și Bestia, Cenușăreasa și prințul, sau chiar Albă-ca-Zăpada și prințul ei fermecat.

Să nu excludem însă nici machiajul pentru seara de Halloween, care poate fi important și vă poate oferi efectul mult dorit: să arătați cât mai creepy posibil. Un make-up artist vă poate oferi un machiaj profesionist și de efect, însă serviciile complexe pot porni de la 100 de lei, ajungând chiar să depășească 200 de lei. Cu ajutorul unui profesionist, vă puteți face un machiaj de zombie, schelet, fantomă, vampir sau orice vă doriți, iar la petrecere nu veți da greș. BOOO!!!

 

Nu vă uitați acasă nici dovleacul și accesoriile specifice costumului ales.

Trick or treat,
Smell my feet
Give me something good to eat.

6

photo: pinterest.com


Lasă un răspuns

Site creat de