Sport

Handbal: România s-a calificat în semifinalele Euro 2018

handbal

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa, după ce Olanda a învins Germania cu scorul de 27-21 (13-11), la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală 2.

„Tricolorele” vor juca în prima semifinală a Campionatului European de handbal, împotriva Rusiei, vineri de la ora 18:30.

De asemenea, tricolorele sunt calificate automat și la Campionatul Mondial din Japonia. 

Echipele care se clasează pe podium la Campionatul European se califică direct la Campionatul Mondial.

În cazul de față, Franța este calificată în semifinalele Euro 2019, iar, la Mondiale, avea deja biletele asigurate deorece este campioana lumii en-titre.

În aceste condiții, toate echipele care se au ajuns în semifinalele Campionatului European din Franța vor merge în automat la turneul final din Japonia.

Din păcate, România a suferit şi o mare pierdere. Cristina Neagu s-a accidentat în meciul cu Ungaria, iar cel mai probabil verdict este unul dureros. Cea mai bună handbalistă a României este suspectă de ruptură de ligamente la genunchi, accidentare care ar ţine-o departe de teren în jur de şase luni.Lasă un răspuns

Site creat de