Important, Liceu

Histrioniada Liceenilor, cel mai mare festival organizat exclusiv de liceeni, are loc între 4 și 8 septembrie la Cluj-Napoca

Histrioniada Liceenilor, cel mai mare festival organizat exclusiv de liceeni pentru liceeni revine cu cea de a cincisprezecea ediție, între 4 și 8 septembrie, la Cluj-Napoca.

Începând de la prima ediție, festivalul s-a dovedit a fi un plus de cultură pentru orașul Cluj-Napoca, dar și un amalgam de amintiri plăcute, atât pentru spectatori, cât și pentru participanți.

Este dovedit faptul că anul acesta s-a stabilit un nou record al Histrioniadei, cu peste o sută cincizeci de participanți, aspiranți la marele trofeu al festivalului, adăugând-se un număr de cincizeci de voluntari din toate colțurile țării, constituind un excepțional număr de peste două sute de persoane ce au contribuit la realizarea unei viitoare ediții de neuitat.

Fiind bazat pe promovarea tinerelor talente și încurajarea intrării tuturor tinerilor în lumea teatrului, printr-un concurs de o anvergură impresionantă, Histrioniada reușește să fie în rândul marilor festivaluri ale țării, având parte și de un juriu de specialitate format din nume considerabile ale teatrului clujean.

Leta Popescu, regizor al Teatrului Național Cluj-Napoca și al Teatrului independent REACTOR, Sânziana Tarța, actriță a Teatrului Național Cluj-Napoca, și președintele juriului, Cristian Grosu, profesor al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai vor departaja obiectiv concurenții festivalului.

Histrioniada Liceenilor

Histrioniada oferă posibiltatea de exprimare tuturor participanților, datorită atelierelor susținute de Raluca Mărginaș, mediator cultural, la Urania Palace, activități precum vizita la Fabrica de Pensule – spațiul de artă independentă, și nu în ultimul rând, oportunitatea transmiterii unor emoții pe scena competiției.

Începând cu data de 4 septembrie, ne întâlnim pentru deschiderea oficială a festivalului, ce va avea loc în cadrul Centrului Cultural „Cinema Dacia”, continuând mai apoi cu cele 3 zile de concurs ce se vor desfășura la Casa de Cultură a Studenților, finalizând cu suspanul Galei, unde va fi înmânat marele trofeu al festivalului, în data de 8 septembrie.

 Lasă un răspuns

Site creat de