Politic, Important

Hrană sănătoasă pentru elevii din Cluj-Napoca, planul profesorului Fițiu Avram

Grădini pe bloc - viitorul unui oraș verde? Candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca transformă orașul

Candidatul PMP la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, Fițiu Avram dorește să introducă educația alimentară în școlile clujene, punând accent pe dimensiunea practică. Acesta a declarat că are în plan să finanțeze introducerea unor stelaje de legume etajate, susținând școlile să-și producă propriile legume. Acest lucru ar însemna nu numai mâncare mai sănătoasă și sigură în școli pentru elevi și pentru profesori, dar și implicarea copiilor în tot ce înseamnă procesul de producție a legumelor. Elevii vor fi expuși la acest tip de activități, și vor vedea care sunt stadiile necesare pentru ca mâncarea pe care o consumă să ajungă pe masa lor. În ceea ce privește latura practică a educației alimentare, aceștia vor învăța să planteze, să îngrijească și să culeagă legumele pe care le consumă. Această educație alimentară activă este, consideră candidatul PMP, ceea ce lipsește din școli și ceea ce ar aduce un plus în pregătirea elevilor pentru viață.

Acest proiect face parte din programul politic al profesorului Fițiu Avram pentru un oraș mai verde în 100 de pași.

Cum o sa primească părinții și profesorii această propunere? Dar elevii? Este educația alimentară suficient de relevantă încât să se realizeze investiții în direcția aceasta?

Dacă un astfel de proiect s-ar pune în practică, elevii ar dobândi deprinderi care le-ar putea fi utile și vor învăța lucruri despre cum se realizează producția de legume în timp ce vor avea acces la o hrană mult mai sănătoasă.

Implementarea acestei idei ar putea asigura elevilor și profesorilor acces la legume sănătoase, produse chiar în școala unde învață sau lucrează, iar părinții care se luptă să își dezvețe copii de fast-food-uri vor avea parte de ajutor din partea Primăriei. Lasă un răspuns

Site creat de