De Vazut

Hyperloop – mijlocul de transport care se va deplasa cu 1000 de kilometri pe oră (VIDEO)

hyperloop

Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX, a anunţat că va testa un nou concept de mijloc de transport în comun (un fel de tren) care se va putea deplasa cu 1000 de kilometri pe oră. Numit Hyperloop, proiectul va fi testat în această noapte în deşertul Nevada din Statele Unite ale Americii, iar constructorii sunt optimişti: „trenul viitorului” va parcurge distanţe foarte mari într-un timp extrem de scurt.

Hyperloop este compus dintr-o serie de capsule care se deplasează pe perne de aer printr-o reţea de tuburi cu presiune scăzută. Rezistenţa e minimă aşa că trenul ar putea să atingă o viteză maximă de 1.120 de kilometri pe oră. Ipotetic, la o astfel de viteză, am putea ajunge din Cluj-Napoca în Viena în mai puţin de 30 de minute.

Prototipul Hyperloop se va baza pe tehnologie cu levitație magnetică: “Am testat tehnologia de levitaţie, am testat aerodinamica în medii cu presiune scăzută, am testat tubul. Acum urmeaza testul cel mare”, a spus directorul Hyperloop One, care lucrează cu alte 160 de prsoane la proiect.

Iniţiatorul proiectului, Elon Musk, a declarat că Hyperloop va fi mult mai rapid decât orice tren din lume, dar şi mai ieftin. Pana in acest moment, au fost investite peste 80 de milioane de euro in prototipul Hyperloop.Lasă un răspuns

Site creat de