De Vazut, Important

Idee de weekend | Vizită la Cascada „Vălul Miresei” – una dintre cele mai frumoase cascade din România (FOTO)

cascada valul miresei

Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei este una dintre cele mai frumoase cascade din România şi atrage în fiecare an mii de turişti din străinătate.

Aşadar, dacă n-aţi fost să vedeţi Cascada Valul Miresei, situată în Parcul Naţional Apuseni, ar fi timpul.

La 75 de kilometri de Cluj, zona Răchitele dezvăluie peisaje cum rar îţi este dat să vezi. Odată ajunşi aici, lăsaţi maşina în centrul satului şi porniţi pe un traseu de 5 kilometri. Zgomotul făcut de cascadă, care are o cădere de peste 30 de metri, atrage la scurt timp atenţia.

O legendă veche amintește că numele cascadei vine de la faptul că demult o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona unde este cascadă, iar voalul ei a rămas agățat pe stânci. Acolo, nuntașii s-au oprit și au început să plângă, astfel formându-se cascada. În realitate, numele s-ar putea atribui formei cascadei care seamănă cu un voal.

Zona de la Răchitele este una dintre cele mai interesante din România din punct de vedere al fenomenelor carstice, iar aici s-a dezvoltat un turism speologic specializat. Cascada Valul Miresei atrage foarte mulţi turişti”, a declarat speologul Gheorghe Fratila pentru stirileprotv.ro.

În aceeaşi zonă găsim zeci de peşteri cu forme ciudate dar, mai ales, o privelişte uimitoare. În plus, traseele montane sunt acum numai bune de luat la picior, iar cele amenajate – de străbătut cu bicicleta.Lasă un răspuns

Site creat de