Social & Cultura

Idei creative pentru o nuntă organizată în miez de iarnă

nunta iarna

Temperaturile continuă să scadă, pe pământ s-au așternut deja primii fulgi de nea, iar pentru voi vor suna, nu peste mult timp, clopotele de nuntă. Deși toți ne-am fi așteptat ca vara și toamna să fie anotimpul propice pentru o nuntă, sunt și persoane care, fermecați de magia iernii și a Crăciunului, și-au dorit să își unească destinele la final de an.

Dacă ați bifat o mare parte din lista de to do, ați trimis deja invitații nuntă și aveți oaspeții conformați, nu vă rămâne decât să vă ocupați de celelalte detalii organizatorice, precum buchetul de mireasă, definitivarea ținutelor pentru domnișoarele de onoare, petrecerea în sine și micile surprize pentru invitați.

În primul rând, de ce o nuntă iarna?

Aceasta este o întrebare pe care și-o pun foarte multe femei. Iarna, spre deosebire de celelalte anotimpuri, este sezonul perfect în care nu trebuie să ai o anumită coloristică la eveniment. Chiar dacă este anotimpul alb, asta nu înseamnă că trebuie să te limitezi la nuanțele de alb, verde sau roșu; îți poți da frâu liber imaginației și alege chiar și culori tari, precum portocaliu, galben, mov, albastru sau orice nuanță te atrage.

Acestea fiind spuse, de ce alte detalii trebuie să te mai ocupi?

Ai grijă ca domnișoarele tale de onoare să fie îmbrăcate cu stil

Chiar dacă este iarnă, asta nu înseamnă că domnișoarele de onoare trebuie să se înfofolească pentru a face față temperaturilor scăzute. De asemenea, nici în ceea ce privește materialul sau modelul rochiilor de domnișoare de onoare nu există o limită, câtă vreme confortul acestora primează. Nu uita că sunt parte importantă a evenimentului tău.

Chiar și așa, nu ar trebui să le lași să înghețe. Peste rochia de petrecere ar trebui să poarte un palton sau chiar o geacă. Alegerea pantofilor este și ea importantă, mai ales că trebuie să îndeplinească două obiective – să țină de cald și să fie siguri, astfel încât să nu alunece.

Optează pentru mărturii deosebite

O bună idee de mărturie pentru o nuntă de iarnă poate fi un puiet de brăduț într-un mic ghiveci, pe care invitații să îl planteze. Astfel, nu doar că mărturia este de efect, dar împreună puteți contribui la ocrotirea mediului înconjurător.

Nu uita de băuturile calde!

Deși evenimentul va avea loc la interior, ca să îi duci pe invitați cu gândul la Crăciun, poți opta pentru o gamă diversificată de băuturi calde. Astfel, pentru adulți ar merge o ceșcuță de țuică fiartă sau vin fiert, iar copiii vor aprecia enorm o ciocolată caldă cu multe bezele.

Luminile sunt importante

Știm cu toții că iarna ziua descrește, iar întunericul poate fi o reală problemă, mai ales dacă vreți să faceți fotografii memorabile. La exterior puteți amplasa o cunună de lumini LED sau multe felinare, iar la interior, pe mese, puteți adăuga lumini și flori specifice acestui anotimp.

Decorul

Pentru decor puteți să vă folosiți de pini, crenguțe parfumate de brad, lumânări, sfeșnice, felinare, fulgi de nea, instalație pusă într-un borcan. Dacă evenimentul are loc imediat după Crăciun, de bun augur sunt globulețe colorate în nuanțe de argintiu, alb, nuanțe calde de roșu.

Oferă-le invitaților cea mai mare surpriză – o plimbare cu trăsura trasă de cai

O sanie trasă de cai vă poate aduce pe voi, mirii la local sau la biserică, dar în egală măsură poate fi și o bună modalitate de a-i distra pe toți invitații, indiferent de vârstă, dat fiind că nu sunt mulți cei care au avut ocazia să facă o astfel de plimbare.

Photo by Amanda Vick on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de