Social & Cultura

Igienizarea locuinței: 5 pași de urmat

Igienizarea locuinței: 5 pași de urmat

Curățenia este cea mai eficientă metodă de a ține la distanță microbii și bacteriile, așa că este important să te ocupi frecvent de igienizarea locuinței, folosind produse și soluții speciale. Iar pentru un proces eficient, trebuie să ții cont de câțiva pași esențiali pentru igienizarea rapidă a locuinței!

Eliberează suprafețele din locuință

Pentru ca procesul de curățenie să fie cât mai eficient, este necesar să pregătești suprafețele din locuință. Poți începe prin a elibera pardoseala și celelalte suprafețe, mutând obiectele care blochează trecerea. Astfel, vei economisi mai mult timp și energie. În plus, cu această ocazie poți renunța la unele lucruri de care nu mai ai nevoie și care îți ocupau mult spațiu. De exemplu, dacă nu ai purtat anumite perechi de pantofi de ani de zile, poate că ar fi momentul să renunți la ei, donându-i unor oameni nevoiași. Același lucru îl poți face și cu anumite electrocasnice, sau cu alte obiecte pe care nu le-ai mai folosit în ultimele 12 luni. De asemenea, înainte de a începe curățenia, asigură-te că ai strâns de-o parte toate cablurile, astfel încât podeaua să rămână liberă, pentru a fi igienizată corespunzător cu un detergent pentru pardoseală.

Organizează curățenia pe zone

Cea mai simplă metodă de a eficientiza timpul pentru curățenie este să organizezi totul pe zone. Astfel te vei putea ocupa în detaliu de fiecare încăpere și vei putea îți împarți sarcinile mult mai ușor, pentru a termina totul la timp. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi mult  mai bine asupra sarcinilor și vei simți o satisfacție mai mare, atunci când vei vedea că ai terminat curățenia în toate camerele.

Poți începe cu dezinfectarea băii. Această încăpere poate ascunde o mulțime de bacterii sau viruși, așa că este necesar să igienizezi toate suprafețele cu atenție. Întotdeauna gresia, faianța, cada și vasul de toaletă trebuie să fie dezinfectante cu soluții eficiente, care îndepărtează bacteriile rapid. De asemenea și restul accesoriilor pentru baie, cum ar fi suportul pentru periuța de dinți sau cel pentru săpun trebuie să fie curățate corespunzător.

Poți continua apoi cu dezinfectarea și igienizarea bucătăriei. Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor periculoase și a mucegaiului, este necesar să dezinfectezi bucătăria frecvent. Cuptorul, chiuveta, frigiderul, hota, gresia, dulapurile, ustensilele de gătit și blatul de bucătărie trebuie igienizate cu produse și soluții degresante.

Curăță textilele

O igienizare completă a locuinței cuprinde și curățarea covoarelor din fiecare încăpere. Pentru a îndepărta acarienii și germenii este indicat să cureți covoarele cel puțin o dată pe lună, cu o perie și cu o soluție specială. În schimb, în cazul covorașelor de la intrare, poți folosi o soluție dezinfectantă, pe bază de clor și etanol, care să fie eficientă în distrugerea bacteriilor.

Nu uita cât de importantă este și igienizarea perdelelor, canapelelor și a saltelelor din locuință, pe care le poți aspira o dată pe săptămână, pentru a îndepărta acarienii.

De fiecare dată când faci curățenie este necesar să schimbi și așternuturile de pe pat, pe care le poți spăla la temperaturi ridicate, pentru a îndepărta bacteriile. 

Dezinfectează podelele

Pentru curățarea podelelor ar fi indicat să folosești soluții speciale pentru gresie și parchet, care să nu deterioreze suprafețele. Optează pentru produse dezinfectante și pentru mopuri profesionale la cel mai bun preț, care să te ajute să îndepărtezi eficient murdăria și bacteriile.

Curăță de sus în jos

Atunci când începi să cureți anumite suprafețe, este important să îndepărtezi murdăria de sus în jos sau de la dreapta la stânga. Astfel, vei reuși să cureți totul într-un mod cât mai ordonat. Încearcă să lași la urmă curățatul podelelor, astfel încât să te asiguri că ai eliminat tot praful de pe suprafețe.

Așadar, curățenia locuinței este esențială pentru o stare de sănătate bună, așa că este necesar să îți faci timp măcar o dată pe săptămână pentru a te putea ocupa de igienizarea casei. Dacă vei ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit, vei reuși cu siguranță să economisești timp și energie.

Photo by cottonbro from Pexels



Lasă un răspuns

Site creat de