De Vazut

Imaginea zilei vine din Manastur, Cluj-Napoca (FOTO)

bivoli manastur cluj

Imaginea zilei vine din cartierul Manastur din Cluj-Napoca. Un clujean a surprins, astazi, trei bovine plimbandu-se nestingherite pe strada Parang din Manastur. Nu se stie cum au ajuns cei doi bivoli si o vaca intre blocurile din Manastur, insa locuitorii din zona nu au ratat momentul si au fotografiat animalele.

Toti locuitorii din zona am ramas masca atunci cand am vazut animalele pe strada mancand gardul viu. Nu stiu de unde au aparut. In zona nu exista grajduri. Animalele se plimbau linistite, iar la un moment dat au luat-o direct spre padure” a declarat pentru cluju.ro Alex Coldea, clujeanul care a fotografiat bovinele.

sursa foto: Alex Sergiu Coldea

Potrivit prevederilor legale, „lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri” constituie contraventie si se poate sanctiona cu amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei. Totodata, aducem in atentie faptul ca, in cazul constatarii unui prejudiciu provocat de animale, in sarcina proprietarului acestora se poate retine repararea pagubei produse, art. 1375 din Noul Cod Civil statuand faptul ca „proprietarul unui animal sau cel care se serveste de el raspunde, independent de orice culpa, de prejudiciul cauzat de animal, chiar daca acesta a scapat de sub paza sa”.

Astfel de cazuri cu animale lasate nesupravegheate s-au inregistrat si pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca. Despre un astfel de exemplu a scris cluju.ro in luna iulie a anului trecut (citeste despre asta aici).4 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de