Din Oras, Important

În Cluj-Napoca a fost construit cel mai modern parc sportiv şi de agrement din România (FOTO)

14962582 1231213470233333 6170654703244050486 n

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a investit peste 20 de milioane de lei în amenajarea celui mai modern parc sportiv şi de agrement din România, care se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare în municipiul Cluj-Napoca, şi va fi administrat de Primărie, informeaza MEDIAFAX.

Parcul a fost amenajat în capătul cartierului Gheorgheni, pe locul fostului cartodrom, intrarea şi utilizarea terenurilor sportive fiind gratuite.

Ovidiu Cîmpean, reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că noul complex permite inclusiv amenajarea unui patinoar în perioada de iarnă.

Cel mai modern parc sportiv şi de agrement din România se află în Cluj-Napoca, acesta fiind amenajat în urma unui proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) cu 20,2 milioane de lei. Aportul municipalităţii sunt studiile de fezabilitate, proiectul tehnic şi terenul de 10 hectare, lucrările fiind începute anul trecut. Noul complex Gheorgheni dispune, printre altele, de terenuri sportive – minifotbal, tenis de câmp, baschet, volei pe nisip, badminton, skate-park, escaladare, fitness, loc de joacă pentru copii, parc aventură, paintball, piste pentru alergare, role simple şi de viteză şi biciclete. De asemenea, iarna există posibilitatea amenajării unui patinoar. Parcul are şi un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 428 de locuri, a spus Cîmpean.

Potrivit acestuia, în parc a fost construită şi o sală polivalentă pentru practicarea sporturilor indoor, pretabile la competiţii oficiale internaţionale, bowling, tenis şi fotbal de masă, iar în exterior tenis la perete.

De asemenea, noul parc are spaţii verzi, arbori, arbuşti ornamentali şi flori, alei, bănci, precum şi o zonă de picnic. Totodată, a mai fost construit un club de tineret cu o sală multifuncţională cu 280 locuri, a mai spus Ovidiu Cîmpean.

 

Locuitorii din Gheorgheni susţin că noul parc poate fi folosit atât de tineri, cât şi de vârstnici, având atât locuri de practicare a sporturilor, cât şi spaţii de promenadă.sursa foto: MEDIAFAX


5 Comments

  1. Sunt amenajate și trasee și jocuri adaptate pentru copii și persoane cu handicap? Dacă nu înseamnă ca nu e nici modern nici mare…

Lasă un răspuns

Site creat de