Sport

În noiembrie are loc la Cluj a patra ediţie a Romanian Open Squash! Jucători de talie mondială vor lua parte la competiţie

Romanian Open Squash

Turneul internaţional de squash masculin şi feminin ASUS ROMANIAN OPEN SQUASH, aduce în acest an la Cluj-Napoca peste 100 de jucători din ţară dar şi din străinatate.

Singurul campionat de squash din România, care are loc pe un teren de sticlă, se va desfaşura în acest an, în perioada 11-13 noiembrie, la Cluj-Napoca, în incinta Iulius Mall.

“Romanian Open Squash este cea mai importantă competiţie a squasului românesc. În fiecare an, am încercat să aducem ceva nou. Ediţia 2016 înseamnă o creştere prin nume noi de participanţi din afara ţării, iar ca o noutate, vom avea jucători din top 100 mondial, lucru care va creşte şi spectaculozitatea turneului ” a declarat Sebastian Baciu, Preşedinte Asociaţia PRO SQUASH România

Organizatorii, pun în joc la cea de-a patra ediţie, premii de peste 4000 de euro. Participanţii internaţionali de anul acesta vin din Polonia, Ungaria, Grecia, Spania, Serbia, Marea Britanie, Bolivia şi Finlanda iar printre ei se află nume importante din clasamentul 100 PSA cum ar fi Iker Pajeres Bernabeu, unul dintre cei mai buni jucători de squash din Spania. Un alt nume important care va fi prezent la ediţia din acest an este Shakeel Khan, fondatorul Khan Squash Academy. El face parte din dinastia Khan, care a dat unii din cei mai importanţi jucători ai tuturor timpurilor, printre care şi pe cel considerat All time No 1, Jahangir Khan.

Pe parcursul celor trei zile organizatorii propun o structură care va fi formată din trei tablouri principale: 16 jucători pe tabloul international Elite, 64 de jucători pentru turneul masculin şi 16 fete pentru competiţia internaţională feminină.

Înscrierile pentru cea de-a patra ediţie a turneului internaţional de squash masculin şi feminin ASUS ROMANIAN OPEN SQUASH sunt deschise. Cei care vor să intre în competiţia celui mai sănătos sport, se pot înscrie până în data de 7 noiembrie ora 24.00, iar candidaturile vor fi înscrise pe site-ul competiţiei. Ulterior înscrierii, jucătorii vor primi un mesaj de validare şi programul jocurilor.  Finala campionatului va avea loc, duminică 13 noiembrie, după ora 15.00.

DESPRE PRO SQUASH ROMÂNIA

Misiunea Asociaţiei PRO SQUASH ROMÂNIA, din 2012 începând şi care continuă şi acum, este să ajute la construirea comunităţii de squash din România la nivel european. Viziunea asociaţiei este de a rămâne promotorul celui mai mare turneu open de squash din România, prin intermediul numărului şi nivelului calitativ al jucătorilor, al fondului de premii şi prin intermediul conceptului şi premierelor pe care fiecare nouă ediţie le aduce.

Cea mai recentă ediţie a turneului LIGHTSOFT ROMANIAN OPEN SQUASH 2015 a reuşit să întrunească cel mai mare număr de participanţi şi a fost singurul turneu din România din 2015 desfăşurat pe un teren mobil de sticlă, oferind în premieră şi juniorilor posibilitatea de a evolua pe un astfel de teren şi având printre competitorii de pe tablourile de seniori, masculin şi feminin, pe unii dintre cei mai buni jucători de squash din Israel, Ungaria, Serbia, Scoţia şi Polonia.

Mai multe informaţii despre turneu dar şi despre Asociaţia PRO SQUASH România, găsiţi pe www.romanianopensquash.ro .Lasă un răspuns

Site creat de