Social & Cultura

Încălzește-ți în mod eficient locuința

incalzire locuinta

Temperaturile tot mai scăzute din termometru ne obligă să stăm mai mult timp în casă motiv pentru care, avem nevoie de o atmosferă plăcută și de un mediu călduros unde să petrecem seri relaxante alături de cei dragi.

În vreme ce unii oameni sunt încă branșați la rețeaua de termoficare, cei mai mulți preferă să se bucure de avantajele oferite de binecunoscutele centrale electrice. Acestea permit nu doar reglarea temperaturii din casă, dar asigură un flux continuu de apă și căldură fără ca tu să îți faci griji de eventualele defecțiuni tehnice.

Ce poate fi mai neplăcut decât să rămâi fără apă caldă sau să ai caloriferele reci în miezul iernii? Îți poți imagina cum ai putea trece peste o noapte geroasă știind că în casă temperaturile nu depășesc 18-20°C? Din păcate, aceste situații există, sunt oameni care se confruntă cu neajunsuri din cauza autorităților care ridică din umeri, ori de cate ori, sunt întrebați despre acest subiect.

Optează pentru un brand cu tradiție în domeniu așa cum este Bosch pentru a te putea bucura de un produs de calitate. Analizează cu atenție oferta de pe piață și orientează-te spre centralele potrivite tale astfel încât să reușească să față cu brio spațiului locuinței. Nu uita că orice tip de centrală vine cu o garanție cuprinsă între 2-5 ani astfel că nu trebuie să te mai gândești la costurile suplimentare.

Dacă vrei să ții pasul cu trendul actual, ar trebui să optezi pentru încălzire în pardoseală, aceasta fiind noua modă. Caloriferele sunt astfel istorie, locuința are un aspect mult mai curat și mult mai îngrijit fără prezența țevilor, iar costurile sunt și ele mult mai mici.

Merită o astfel de investiție?

Fără doar și poate, există atât avantaje cât și dezavantaje exact ca în cazul oricărui proiect din locuință. Înainte de a alege modalitatea de încălzire, ar trebui să analizezi atent situația, să te documentezi cu privire la ambele variante și să alegi sistemul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Avantajele unui astfel de tip de încălzire sunt multiple:

  • eliberarea spațiului de prezența inestetică a țevilor și a caloriferelor. Tot mai mulți dezvoltatori ai ansamblurilor rezidențiale nou ridicate preferă să meargă pe acest model tocmai pentru a oferi eleganță încăperilor. Amenajarea interioară a locuinței se va realiza mult mai simplu, rezultatul final fiind desprins parcă din revistele de modă;
  • posibilitatea de modificare a temperaturii, în funcție de preferințele fiecărui membru al familiei. Uită de certuri și compromisuri, acum poți dormi liniștită la 25°C, în timp ce soțul tău se uită la meciuri, în sufragerie, la o temperatură mult mai mică;
  • facturi reduse la căldură/apă. Investiția se va amortiza în primii ani având în vedere faptul că ajungi să economisești până la 15% din costul facturilor, în fiecare lună;

În mod evident, dezavantajele sunt legate de costul puțin mai ridicat, însă trebuie să iei calcul faptul că investiția se realizează pe termen lung. Cântărește cu grijă atât plusurile, cât și minusurile și alege varianta potrivită familiei tale.

Imagine de Ulrich Dregler de la PixabayLasă un răspuns

Site creat de