Social & Cultura

Incarcarea electrica publica sau de uz individual?

Incarcarea electrica publica sau de uz individual?

Esti aproape convins ca vrei sa treci de la vechea ta masina la un vehicul electric?

Ei bine, distractia abia incepe! Inainte de a trece la un astfel de vehicul e bine sa stii totul despre incarcarea vehiculelor electrice si despre accesul la statiile de incarcare.

In ceea ce priveste incarcarea vehiculelor electrice, tehnologia nu este deloc una coplesitoare, nu trebuie decat sa conectezi un cablu la o sursa externa de energie electrica si apoi la masina si sa astepti pana cand bateria este complet incarcata.

Problema insa vine pe segmentul statiilor de incarcare, mai ales in tari in care infrastrucura in acest sens nu este dezvoltata suficient. De aceea, este important ca fiecare sofer sa fie constient de disponibilitatea si accesibilitatea statiilor de incarcare, atat in zona in care locuieste, cat si pe rutele pe care le face in mod regulat.

Odata ce vei intelege exact disponibilitatea infrastructurii vei putea alege in cunostinta de cauza, fie sa alimentezi la statii publice – daca ele exista in zona – fie sa alegi din seria de statii de incarcare din seria Home Line de EVBox disponibile pentru uz casnic.

Statiile de incarcare la domiciliu sunt extrem de practice pentru orice utilizator de vehicul electric, care poate astfel sa plece dimineata de acasa cu masina incarcata full si sa nu depinda absolut deloc de reteaua publica de statii de incarcare pentru vehicule electrice.

Statiile de incarcare pentru acasa sunt usor de instalat, incarca rapid si foarte sigur. Ele necesita instalare si instruire din partea personalului calificat, dar odata instalate, sunt extrem de usor de utilizat si la indemana.

Statiile de incarcare pentru acasa sunt in general compatibile cu orice tip de maisna, iar incarcarea se face pe baza unui card RFID, astfel incat poate fi restrictionata utilizarea de catre alte masini. Prizele acestui gen de statii sunt diferite de prizele casnice obisnuite si incarca de 8 ori mai rapid decat acestea. In plus, contorizeaza si consumul de energie.Lasă un răspuns

Site creat de