De Vazut, Important

Începând de astăzi puteţi circula cu UBER prin Cluj-Napoca. Preşedintele TIFF a fost primul utilizator al serviciului

uber

Serviciul de ridesharing Uber este disponibil incepand de astazi, 4 august, la Cluj-Napoca. Clujul devine astfel al doilea oraş din România, după Bucureşti, în care funcţioneaza acest serviciu. Până acum, mii de clujeni au descărcat deja aplicaţia cu ajutorul căreia pot comanda o cursă la atingerea unui buton pe telefon.

Uber, aplicaţia de ridesharing care pune pune în legătură pasageri cu şoferi parteneri care vor să împartă o cursă, este, începând de joi, disponibilă în Cluj-Napoca. Primul utilizator care a încercat aplicaţia în Cluj-Napoca este Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF. Tarifele Uber sunt transparente, iar plata se face electronic, prin aplicaţie, fără numerar şi fără bacşis. Tariful promoţional de bază este de 1,7 lei, tariful pe minut este 0,20 lei, iar cel pe kilometru este 1,7 lei”, potrivit unui comunicat.

Tariful pe care îl vei plăti la finalul cursei este suma tarifului de bază + numărul de minute x tariful pe minut + tariful pe kilometru x numărul de kilometri. Bine de știut: tariful minim pentru cursa ta Uber este de 7 RON, iar dacă anulezi comanda după 5 minute vei achita un tarif de anulare de 6 RON.

Față de perioada de început a TIFF-ului, în ultimii ani, Cluj Napoca s-a dezvoltat enorm – este acum un oraș dinamic, modern, pregătit să fie Capitala Europeană a Culturii în 2021. Folosesc Uber în București și peste tot în lume. Tehnologia Uber oferă încă o opțiune de transport sigură și de încredere de care orașul nostru are nevoie, atât pentru clujeni cât și pentru zecile de mii de turiști care vin în Cluj anual”, a spus presedintele TIFF, Tudor Giurgiu.

Uber este o aplicaţie de mobil care pune în legătură pasageri cu şoferi parteneri. Pentru pasageri, e un serviciu simplu: apeşi un buton pe telefonul mobil şi chemi o maşină care te duce la destinaţie sigur, fără numerar, fără bacşiş. Pentru şoferi e o oportunitate economică flexibilă. Ne dorim ca toţi şoferii din Cluj să devină şoferi parteneri Uber şi, în timp, să transportăm împreună acelaşi număr de pasageri cu mult mai puţine maşini” au transmis reprezentatii companiei din Romania.


Cei care vor să folosească serviciile respective trebuie să urmeze paşii de mai jos:

  • Să descarce aplicaţia pentru iOS sau Android sau să se înregistreze aici;
  • Să creeze un cont şi să înregistreze un card de credit – creatorii aplicaţiei asigură că datele personale ale utilizatorilor sunt în siguranţă;
  • Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina – drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie;
  • Odată ajunşi la destinaţie, să coboare pur şi simplu din maşină, fără să plătească în numerar, fără să lase bacşiş.


Lasă un răspuns

Site creat de