Timp liber, Important

Începe festivalul „Lună Plină” la Biertan! Filme, ateliere fantastice și vânătoare de fantome

Biertan

Festivalul de Film Horror & FantasticLună Plină” începe joi, 25 august, în Biertan, și vine cu o mulțime de surprize pentru iubitorii de filme și jocuri dătătoare de fiori. Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff îi așteaptă pe cinefili cu un program de filme horror, în timp ce Atelierele Fantastice vor pune la încercare creativitatea și umorul fanilor genului. Târgul de produse tradiționale și hand-made va aduce bunătăți din zonă, camping-ul festivalului va fi și spațiu de jocuri, iar nopțile se vor încheia cu povești la terasa „La Țăruș”.

Va deschide oficial festivalul joi seara, de la 21.00, în Grădina Méliès, „Mi Gran Noche”, cel mai recent film al renumitului regizor spaniol Álex de la Iglesia, unul dintre cele șase lungmetraje care concurează pentru Trofeul „Lună Plină”. Tot în prima zi, în Sala Karloff, de la 18.00, va rula filmul indian „Ludo(r. Q, Nikon), o poveste sângeroasă – interzisă minorilor – despre patru adolescenți și un joc blestemat. Cinema Vertigo va testa rezistența spectatorilor, de la 23.00, cu multi-premiatul „Sensoria(r. Christian Hallman), despre un apartament bântuit.

Un eveniment special va fi cine-concertul Genuine: Povestea unui vampir (r. Robert Wiene, 1920), un film horror mut acompaniat de muzica și de efectele sonore în timp real (live foley) ale celor de la Foley’Ala vineri, de la 21.00, în Grădina Melies.

Atelierele Fantastice de la Biertan se pun în mișcare vineri și sâmbătă, începând cu ora 12.00. Participanții vor confecționa pandantive, măști cubiste, coarne malefice, borcane-mumie, fantome simpatice, monștri din PET-uri și pietre și proiectoare fantastice.

Revine la Biertan, pentru al treilea an, „Proiecționistul posedat”, ghost hunt-ul care va pune la încercare perspicacitatea căutătorilor. Anul acesta, participanții vor avea ocazia să afle povestea completă a acestui personaj intrat deja în legenda locală. Pe drum, ei trebuie să descifreze hărți ale comorii, să găsească indiciile ascunse în criptograme și să învețe tainele unor poțiuni magice. Ghost-hunt-ul va avea loc în zilele de vineri și sâmbătă, iar înscrierile se vor face la fața locului, începând de joi, în echipe de 2-4 persoane.

Escape room-uri ingenioase vor fi amplasate în Biertan. În deja vestitul „The Dungeon” , echipele trebuie să pună cap la cap indiciile ascunse în încăpere, să deschidă lacăte, să descifreze coduri și să rezolve puzzle-ul, pentru a evada din temniță în 60 de minute. Și, pentru prima dată în România, Escapemyroom.ro prezintă un Real Escape Game, „Harry Potter and the Cursed Child”, după ultima carte din ciclul Harry Potter, scrisă de J. K. Rowling. Tainele ei vor fi dezvăluite de curajoși, într-o pivniță de la Biertan.

Abonamente (cu sau fără camping inclus): http://bit.ly/BileteLunaPlinaProgramul complet:

Program filme – Festivalul de Film Horror & Fantastic Lună Plină 

Biertan, 25 – 28 august 2016

 

Joi, 25 august

Sala Karloff

18.00 – Ludo (India 2015, 90 min, r. Qaushiq Mukherjee, Nikon)

Patru adolescenţi rămân blocaţi într-un mall şi se văd nevoiţi să joace un joc blestemat în care zarurile vor face sângele să curgă şi tot felul de creaturi drăceşti să-şi facă apariţia.

Grădina Melies

21.00 – Mi Gran Noche (Spania 2015, 100 min, r. Álex de la Iglesia).

Revelionul – prilej de transmisiuni televizate în direct, prilej de excese bahice (şampanie şi nu numai, desigur) şi, mai ales, prilej de satira infuzată de spirit latin şi explozii histrionice tipice pentru o producţie Álex de la Iglesia.

Cinema Vertigo

23.00 – Sensoria (Suedia 2015, 81 min, r. Christian Hallman).

Caroline, de bună seamă oropsită, nu a avut o viaţă deloc uşoară. Astfel, îşi doreşte un nou început. Se decide să se mute într-un apartament nou, dar vechi, moment în care realizează că nu e atât de singura pe cât ar crede şi pe cât şi-ar dori. 

Vineri 26 august

Sala Karloff

14.15 – Ludo (India 2015, 90 min, r. Qaushiq Mukherjee, Nikon)

16.00 – Presagio (Argentina 2015, 86 min, r. Matiaş Salinas)

Premoniţia morţii soţiei şi a copilului îl năruie atât fizic cât şi psihic pe tânărul scriitor Cămilo Rensi. În momentul în care acesta cere ajutorul unui psihiatru, tânărul este catapultat într-un univers halucinant, la graniţa dintre real şi fantastic.

18.00 – Vizitatorul (România 2016, 119 min, r. Jamil Hendi).

Luca şi Otilia caută să se aşeze la oraş pentru a se putea întreţine şi pentru a-şi putea croi un drum prin viaţă. Cei doi se mută într-un apartament care nu e chiar cel mai propice loc pentru a creşte un copil. Paranoia, teroarea şi psihozele se insinuează în vieţile lor, iar Luca descoperă nişte adevăruri despre sine, despre apartament şi despre lumea de dincolo.

Grădina Melies

21.00 – Genuine, Povestea unui vampir (Germania, 1920, 90 min, r. Robert Wiene).

Cu acompaniament live FOLEY’ALA (România). Expresionismul lui Robert Wiene din Genuine e potențat de coloană sonoră cu ritmuri insolite, sonorităţi contemporane, sintetizatoare (şi multe experimente sonore) a celor de la Foley’Ala.

Cinema Vertigo

21.00 – Competiţie scurtmetraje Lună Plină (120 min): Eremida, Mayday, La Voce, Death Sentence, The Procedure, Leshy, Richi’s Sleep.

23.00 – Labyrinth (Marea Britanie, SUA 1986, 101 min, r. Jim Henson).

La 30 de ani de la lansarea capodoperei fantastice a lui Jim Henson, spectatorii însetaţi de fantezie şi aventură au ocazia de a se (re)întâlni pe marele ecran cu şarmantul Jareth (interpretat de marele David Bowie), cu Sarah (o tânără şi inocentă Jennifer Connelly) şi cu creaturile fabuloase născocite de geniul din spatele The Muppets.

Sâmbătă, 27 august

Sala Karloff

12.00 – Competiţie scurtmetraje Lună Plină (120 min): Eremida, Mayday, La Voce, Death Sentence, The Procedure, Leshy, Richi’s Sleep.

14.15 – Sensoria (Suedia 2015, 81 min, r. Christian Hallman).

16.00 – Vizitatorul (România 2016, 119 min, r. Jamil Hendi).

Grădina Melies

21.00 – Shelley (Danemarca, Suedia 2016, 92 min, r. Ali Abbasi).

Cosmina Stratan se mută de după dealuri fix în mijlocul pădurii în această poveste terifiantă a unui cuplu danez. Louise şi Kasper doresc arzător un copil, dar sunt nevoiţi să recurgă la o mamă surogat. În vintrele acesteia, însă, o formă ciudată de viaţa începe să crească…

Cinema Vertigo

21.00 Presagio (Argentina 2015, 86 min, r. Matiaş Salinas).

23.00 Rocky Horror Picture Show (Marea Britanie 1975, 100 min, r. Jim Sharman).

Midnight madness! Camp asumat! Coloană sonoră adictivă! Film-cult prin excelenţă.

Duminică, 28 august

Sala Karloff

12.00 Proiecţie film câştigător.

 

 Lasă un răspuns

Site creat de