Important, Timp liber

Începe Festivalul Méra World Music. Şurele vă așteaptă cu porțile deschise, la doar 13 kilometri de Cluj-Napoca

Mâine, 27 iulie începe cea de a doua ediție a festivalului Méra World Music, șurele vă așteaptă cu porțile deschise. Merită să veniți la Mera, nu numai la concerte, ci și la programele din cursul zilei, unde atât cei mici, cât și cei mari vor găsi activități cu specific local, care să le fie pe plac.

Pe ce muzică petrecem ?

Seară de seară vor urca pe Scena Șurei trupe de world music și folk din Europa și de peste oceane.

Invitații noștri sunt giganții muzicii world, festivalierii vor putea asculta muzică celtică mediteraneană, vor putea dansa pe ritmuri balcanice și relaxa pe melodii din Caribe. Petrecerile însă continuă și după concerte, muzicienii din Călata vor cânta până dimineața.

Ce evenimente speciale locale îi așteaptă pe festivalieri?

Pe durata festivalului puteți vizita Muzeul Bivolului, unde se vor derula mai multe programe speciale. Aici va avea loc vineri selecția I. Competiții de Primași din Călata, iar sâmbătă seara, aici, se va deschide Curtea bunătăților, unde veți putea degusta specialități diferite. În Gospodăria Szarka, în Muzeul Etnografic, în Cifraszoba, dr. Tekla Tötszegi va prezenta portul popular tradițional din Mera. Poveștile nu sunt dedicate numai copiilor, în Zona Chill în fiecare după masă îi așteptăm și pe cei mari!

În Studioul de Șură vom proiecta filme documentare și imagini de arhivă despre muzicienii din Călata, iar după proiecții vom purta discuții cu personajele din film și realizatorii lor.  Vă prezentăm și două expoziții foto, una din ele îl va prezenta de primașul Neti Sándor, iar cealaltă prezintă fețele Țării Călatei.

În fiecare după masă veți avea ocazia să învățați dansuri de la György și Ilona Muszka, pe care le veți putea pune în practică la serile de șezătoare.

Ce oferim copiilor?

Fiecare zi de festival e ziua copiilor în Șurița Copiilor!  Zilnic, până la ora șase îi așteptăm pe copii la atelierele de arte și meserii, la dans, cântec, teatru de păpuși și povești!

Vom fi acolo! Însă cum putem ajunge? 

Mera se află la doar 13 km de Cluj, se poate ajunge cu trenul, autobuzul, chiar și cu bicicleta. Pe durata festivalului autobuzele pornesc către de la Mera și la Mera de la Gara Mică și din fața Teatrului Maghiar.

Orarul curselor:

Unde ne putem caza?

Dacă ați obosit de la muzica  și dansul ce va ține până dimineață, vă puteți caza și în Mera. Spații pentru corturi, dar și casele localnicilor îi așteaptă pe oaspeții de festival.

Rezervări se pot face prin mail: camping@meraworldmusic.com.

Vremea se arată a fi bună pe durata festivalului: sfârșitul de săptămână ne va bucura cu mult soare.

Astăzi mai aveți ocazia să cumpărați abonamente (99 lej), sau bilete (29 lej) la preț redus:

La fața locului abonamentul va fi de 119 lei, iar biletul de zi de 39 lei.Lasă un răspuns

Site creat de