Timp liber, Important

Începe Smida Jazz Festival | Tot ce trebuie să ştii despre festivalul din inima Munţilor Apuseni

Cea de-a treia ediție a Smida Jazz Festival, ​eveniment internațional open-air dedicat jazz-ului de avangardă​, va avea loc între ​17 și 19 august​, în inima Parcului Natural Apuseni
smida jazz festival 2018

Cea de-a treia ediție a Smida Jazz Festival, ​eveniment internațional open-air dedicat jazz-ului de avangardă​, va avea loc între ​17 și 19 august​, în inima Parcului Natural Apuseni.

Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate diverse activități educative și recreative.

Odată cu lăsarea serii ne vom bucura de motivul principal pentru care ne dăm întâlnire la Smida, cele ​9 concertede jazz contemporan susținute de: ​Spirit Cave – super-grup format din Marilyn Mazur,​Nils Petter Molvær, ​Eivind Aarset,​ Jan Bang (Danemarca/Norvegia), Kimmo Pohjonen​ (Finlanda), ​Portico Quartet(Marea Britanie), ​Sons Of Kemet (Marea Britanie),​ Barabás Lőrinc Quartet​ (Ungaria),​ Immortal Onion​ (Polonia),  ​Krisper(România),  ​Paperjam​ (România) și ​Muntet(România).

Înainte de a ajunge însă la festival, este recomandat să citiţi regulamentul transmis de organizatorii Smida Jazz Festival:

  1. FESTIVAL

1.1. Accesul se va face începând cu ora 14, vineri, 17 august, atât în camping, cât și în zona festivalului.

1.2. Biletul pentru o zi asigură accesul până la ora 14 a următoarei zile.

1.3. Abonamentele și biletele pentru o zi la festival se preschimbă în brățări de acces la punctul de Check-In, iar intrarea în festival se va face doar prin zona special amenajată, pe baza brățărilor.

1.4. Copiii cu vârste până-n 14 ani, pe baza unui act doveditor, beneficiază de intrare liberă. Cei care au 14 ani împliniți plătesc prețul normal al abonamentului/biletului.

1.5. Localnicii, cei ce au domiciliul în satele Smida, Giurcuța de Sus, Giurcuța de Jos, Poiana Horea, Doda Pilii și Ic Ponor, nu plătesc intrarea la festival, iar pentru a beneficia de această facilitate trebuie să prezinte buletinul în zona de Check-In.

1.6. Persoanele cu handicap, împreună cu un însoțitor, beneficiază de intrare liberă la festival, pe baza documentelor justificative. Este necesară trimiterea unui e-mail către adresa contact@smidajazz.ro cu numele celor două persoane.

1.7. Orice achiziție pe perimetrul festivalului (mâncare, băutură, cărți, materiale promoționale etc.) se va face NUMAI cu TOKEN-uri. Acestea pot fi achiziționate de la casieriile de pe perimetrul festivalului cu bani în numerar sau cu cardul. Excepție face cumpărarea de țigarete și tutun, care va putea fi făcută doar utilizând numerar și carduri bancare. Prețul unui TOKEN este 8 LEI, se poate folosi și jumătate, iar acestea nu sunt returnabile.

Veți putea servi băuturi la barurile pe care le vom amenaja, dintre care unul dedicat vinului, altul produselor pe bază de cafea. Acestea vor fi deschise zilnic de la ora 8. Cât despre prețurile băuturilor, o apă la jumătate va costa 4 lei, o cafea 8 lei, o bere 8 lei, un pahar cu vin 12 lei, un long drink 16 lei.

1.8. Trebuie respectate toate zonele amenajate și delimitate ca atare, inclusiv cele pentru intrarea în și ieșirea din zona de desfășurare a festivalului, precum și cele ce marchează parcarea și camping-ul.

1.9. Respect și responsabilitate trebuie manifestate și în atitudinea față de mediul înconjurător, cu atât mai mult cu cât zona este arie protejată.

1.10. Vor fi amplasate pubele pentru colectare selectivă, după festival urmând ca deșeurile să fie reciclate. Vă rugăm să respectați compartimentele dedicate fiecărui tip de deșeu.

1.11. Este interzis accesul în zona de desfășurare a festivalului cu alimente și băuturi alcoolice și nealcoolice. Este permis, însă, accesul cu fructe.

1.12. Este permis accesul cu apă doar în recipiente sigilate.

1.13. În perimetrul festivalului accesul cu bagaje mai voluminoase de 30 de litri este interzis. Bagajele vor fi percheziționate la intrare.

1.14. Este permisă intrarea cu scaune pliante.

1.15. Animalele de companie sunt binevenite (sub stricta companie a stăpânilor, care își vor asuma responsabilitatea pentru acestea).

1.16. Obiectele pierdute/găsite trebuie aduse la Info Point, de unde pot fi recuperate până luni, 20 august, ora 14. Ulterior acestei date, obiectele vor putea fi recuperate din Cluj-Napoca.

1.17. Consumul de substanțe stupefiante cade sub incidența legislației române în vigoare.

1.18. Utilizarea focului, prin orice mijloace, este interzisă.

1.19. Este permis accesul cu DSLR-uri.

1.20. Fotografiatul concertelor este permis doar pe parcursul primelor 3 piese ale fiecărui grup.

1.21. Este interzis fotografiatul cu flash.

1.22. În timpul probelor de sunet este interzisă fotografierea artiștilor.

1.23. Organizatorul, partenerii acestuia și presa acreditată au dreptul de a înregistra şi fotografia evenimentul. Participanţii iau la cunoştinţă faptul că există posibilitatea de a apărea în astfel de materiale, fără a putea emite orice fel de pretenţii asupra drepturilor cu privire la respectivele materiale. Organizatorul, partenerii acestuia și presa acreditată au dreptul de a folosi aceste materiale, de a le publica pe diverse canale şi de a le utiliza în campanii publicitare.

1.24. Accesul cu bicicletele nu este permis în perimetrul festivalului, acestea trebuind parcate în zona special amenajată, lângă intrarea în festival.

Jazz în inima Munţilor Apuseni | Iubitorii de muzică bună şi natură sunt aşteptaţi la Smida Jazz Festival între ​17 și 19 august​

2. CAMPING

2.1. Abonamentele și biletele pentru o zi în camping se preschimbă în brățări de acces la punctul de Check-In, iar intrarea se va face doar prin zona special amenajată, pe baza brățărilor.

2.2. Biletul pentru o zi asigură accesul în camping până la ora 14 a următoarei zile.

2.3. Copiii cu vârste până-n 14 ani, pe baza unui act doveditor, beneficiază de intrare liberă. Cei care au 14 ani împliniți plătesc prețul normal al abonamentului/biletului.

2.4. Persoanele cu handicap, împreună cu un însoțitor, beneficiază de intrare liberă în camping, pe baza documentelor justificative. Este necesară trimiterea unui e-mail către adresa contact@smidajazz.ro cu numele celor două persoane.

2.5. Este permisă intrarea cu alimente și apă din exterior, însă recipientele trebuie să fie sigilate.

2.6. Nu este permis accesul cu băuturi alcoolice.

2.7. Este interzis focul și accesul cu butelie gaz.

2.8. Este obligatorie respectarea indicațiilor organizatorilor privind amplasarea corturilor.

2.9. Camping-ul va fi păzit, însă Organizatorul nu este responsabil pentru pierderea de bunuri, distrugerea sau furtul obiectelor.

2.10. Animalele de companie sunt binevenite în zona dedicată campării.

3. PARCARE

3.1. Accesul auto va fi restricționat la intrarea în satul Smida, cu prezența autorităților locale, iar parcarea autoturismelor participanților se va face exclusiv în zona special amenajată.

3.2. Accesul autoturismelor rezidenților se va face pe baza eliberării unui permis obținut în urma dovedirii calității de rezident în Smida, în punctul special amenajat de către Organizator, la intrarea în localitate.

3.3. Accesul autoturismelor în parcarea special amenajată se va face doar după achitarea taxei aferente, în valoare de 15 lei/autoturism/intrare și 25 de lei/rulotă/intrare. Rulotele vor avea acces la curent și la apă menajeră, iar parcarea este păzită și iluminată.

3.4. Tichetul de parcare poate fi folosit pentru o singură intrare. După marcarea tichetului de către Organizator, nu va mai fi posibilă nici o rambursare a prețului achitat, indiferent de durata de staționare în zona de parcare.

3.5. Pentru o bună folosire a spațiului dedicat, parcarea autoturismelor se va face respectând indicațiile Organizatorului.

3.6. Organizatorul nu își asumă responsabilitatea pentru mașini sau pentru obiectele lăsate în mașini.Lasă un răspuns

Site creat de