Timp liber, Important

Începe Târgul de Crăciun din cartierul Iris din Cluj-Napoca

Începe Târgul de Crăciun din cartierul Iris din Cluj-Napoca

De Moș Nicolae, locuitorii din Iris primesc în dar un mini Târg de Crăciun, realizat de Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local Cluj-Napoca, în colaborare cu Scena Urbană, în cadrul proiectului cu finanțare europeană AGORA, programul Interreg.

Mini târgul de sărbători vine cu tot ”pachetul” pentru a transforma Piața Karl Liebknecht în cel mai feeric loc din cartier: scenă, spectacole de colinde, balet și alte momente artistice, meșteri populari cu obiecte lucrate manual și cu bunătăți, căsuțe de lemn cu turtă dulce și ciocolată caldă, brad împodobit și luminițe. 

Totul va avea loc în parcarea din fața Primăriei de cartier, între 6 și 11 decembrie, în intervalul orar 16.00 – 21.30. Programul la scenă începe la ora 18:00, în fiecare zi.

Intrarea este LIBERĂ.

Căutăm colindători, oferim scenă! 

Proiectul cu finanțare europeană AGORA în cadrul căruia este organizat acest mini Târg de Crăciun din Iris reprezintă un nou pas pentru organizarea de evenimente cu impact pentru comunitățile din cartierele clujene. Tocmai de aceea, accentul se pune pe implicarea activă a comunității, iar apelul făcut de organizatori este în ton cu acest deziderat: 

”ANUNȚ: sunt binevenite, pe scena noastră, trupe / coruri de copii sau adulți din zonă care doresc să cânte COLINDE. Le rugăm doar să ne contacteze – prin mesaj pe pagina de Facebook a Scenei Urbane sau a Primăriei Cluj-Napoca, sau la numărul de telefon 0740 176 964, să putem programa reprezentația lor!”, au anunțat organizatorii.

Identități de cartier (re)activate, cartierul Iris primul dintr-o serie

”Colinde Meșteșugite pentru Inimi Topite” este continuarea unei serii de evenimente propuse de Asociația Scena Urbană cu scopul de a revitaliza un spațiu îndrăgit al Clujului și, totodată, de a (re)activa o identitate de cartier, Piața Karl Liebknecht din cartierul Iris.

(Re)activarea acestei zone reprezintă un pas important în mutarea atenției asupra centrelor de cartier, prin focusarea pe potențialul social al unor zone cu (o) istorie comunitară uitată. Alături de ”My Fair Lady”, ”Colinde Meșteșugite pentru Inimi Topite” reprezintă simbolul perfect pentru scopul propus al evenimentelor desfășurate sub sigla Scenei Urbane, respectiv existența unor transformări extraordinare (de locuri, oameni, contexte) posibile numai datorită culturii, artei, educației, a introducerii acestor elemente în peisajul și obiceiurile cotidiene.Lasă un răspuns

Site creat de