Din Zona

Inovații Tehnologice Despre Care Probabil Nu Știai

Inovații Tehnologice

Ar fi chiar un efort destul de mare să rămâi în temă cu toate inovațiile și tehnologiile care apar într-un ritm mult mai alert chiar și decât reușim noi să respirăm. Este fascinant să faci o paralelă între persoanele care în continuare folosesc diferite tehnologii pentru a facilita anumite procese din gospodării, dar și să observi cum alții prosperă datorită tehnologiei.  Celebrul legat de roșii nu se mai face cu mâna, cuiele pot fi bătute cu ciocane pneumatice, iar când vine vorba de prelucrarea diferitelor materiale grele, lucrurile devin cu atât mai simple. Prin urmare, ne vom uita la câteva astfel de dispozitive sau unelte pentru a face recapitularea noutăților din prezentul atât de plin tehnologie.

  • Mașini de legat fierul

De la pistoale care leagă eficient și rapid lăstarii plantelor, acum putem să folosim pistoale asemănătoare, dar care au puterea de a lega fierul. O mașină de legat fier se dovedește a fi extrem de eficientă la asigurarea rapidă a legăturilor de fier din șantierele de construcții. Asamblarea schelelor sau scheletelor metalice pentru turnarea betonului poate fi un proces extrem de obositor și îndelungat. 

Din fericire, o mașină de legat fierul a rezolvat această problemă și nu de acum, ci de mai mulți ani încoace. Din punct de vedere al utilizării, o astfel de mașină este extrem de simplu de folosit necesitând doar o simplă apăsare de buton. Nu consumă multă energie, iar eficiența ridicată face ca totul să se simtă ca o joacă. 

Ciudat că timp de sute de ani construcțiile s-au bazat pe forță brută, iar în prezent aproape că nu trebuie să mișcăm un deget, nu-i așa?

  • Pompe moderne

De data aceasta vom vorbi despre un produs testat chiar de către noi. Mai exact, o pompă airless Wagner. Chiar dacă nu este destinată unui utilizator obișnuit pentru o lucrare casincă, această categorie de pompe a evoluat suficient până în pragul în care este folosită în toate regimurile de construcții.

Ce înseamnă asta într-un limbaj mai simplu? Că în prezent, poți aplica pe suprafețe de sute de metri pătrați, aproape orice material sau substanță la care te poți gândi. Începând de la uleiuri, vopsele, grunduri, substraturi și tot felul de rășini sintetice. Vorbim despre pompe cu un debit de 4,3 litri pe minut ce poate aplica inclusiv agenti ignifuti, latex sau chiar adezivi pentru țesături.

Găsești deja motive și procese în care să o folosești? Ne-am fi mirat dacă nu!

  • Robotică și drone

Începând de la drone agricole care acaparează tot mai mult tot ceea ce numim astăzi irigat, erbicidat sau verificat parcele, până la sarcini repetitive precum instalarea plăcilor de gresie și faianță cu ajutorul roboților.

Totul se transformă într-un scenariu Sci-Fi când ești martorul unei flote de drone care pot erbicida sute de hectare de pământ în doar câteva minute. În mod realist, nici nu ar fi nevoie de o flotă, ci doar de o singură dronă care poate duce la bun sfârșit o astfel de sarcină.

Tot dronele sunt mai nou responsabile și de scanarea și cartografierea parcelelor și suprafețelor terestre oferind apoi hărți detaliate ale structurilor formelor și chiar a calității plantațiilor.

Tu încă folosești industria veche pentru treburile de zi cu zi? Încearcă să găsești varianta modernă la uneltele pe care le folosești deja de mult timp!

Image by frimufilms on FreepikLasă un răspuns

Site creat de