Social & Cultura

Inspirație pentru un look chic la birou – rochia tip sarafan

Inspirație pentru un look chic la birou - rochia tip sarafan

Nu mult ne mai desparte de venirea primăverii, astfel că garderoba noastră trebuie să treacă prin niște modificări binemeritate. Lăsăm deoparte hainele groase de iarnă și ne avântăm, încet, dar sigur, către obiectele vestimentare din materiale mai subțiri, care să ne pună în evidență.

Dacă ești una dintre miile de femei care își desfășoară activitatea la birou, nu trebuie să disperi. Mai mult ca sigur ai în garderoba ta acea rochie sarafan care să te scoată din orice problemă. Rochia tip sarafan este una dintre cele mai versatile și ușor de purtat piese din garderoba noastră. Este lejeră, confortabilă și poate fi purtată în multe situații diferite, de la evenimente casual la petreceri sofisticate și… chiar la birou.

Acest model de rochii de zi de la Trend Land este versatil, elegant și extrem de confortabil, iar croiala lejeră și, uneori, cu bretele sau mâneci, te va face să te simți la fel de feminină ca orice altă rochie.

Cum și unde a apărut sarafanul?

Contrar așteptărilor, rochia tip sarafan a apărut în Rusia, în secolul al XVII-lea, unde era purtată de femeile din clasele sociale înalte. Pe atunci, sarafanul era creat din materiale de calitate, precum mătasea sau lâna și, adesea, era decorat cu broderii sau paiete. Totuși, nici în acea perioadă această rochie nu era purtată pe pielea goală, ci cu o cămașă albă sau o bluză, iar întreaga ținută era completată cu o jachetă sau un palton.

Pe măsură ce se răspândea în Europa, rochia tip sarafan a devenit populară în mai multe țări, inclusiv în Germania, Franța și Olanda. În timp, acest stil de rochie a evoluat și a devenit mai elaborat, cu mai multe modele și accente decorative.

În zilele noastre, rochia tip sarafan poate fi găsită în mai multe variante de culoare și modele, ceea ce o face extrem de ușor de accesorizat și purtat, astfel încât să se potrivească stilului și personalității fiecărei femei.

În ceea ce privește materialele, rochia tip sarafan poate fi creată din bumbac, mătase sau lână; iar din punct de vedere al accesoriilor, se pretează cu purtarea de cercei, brățări sau alte bijuterii, precum și cu pantofi sau sandale.

Idei de look-uri folosindu-te de sarafan

Dar cum poți purta rochia tip sarafan la birou fără a părea nepotrivit sau neprofesionist? În acest articol vom explora 5 modalități de a crea un look de birou chic cu această piesă vestimentară:

Pune accentul pe accesorii

Rochia tip sarafan poate fi accesorizată cu ușurință pentru a se potrivi stilului tău profesional. Adaugă un colier subtil sau o pereche de cercei discreți pentru a-ți accentua gâtul; de asemenea, poți purta o geantă din piele cu închizători metalice pentru a adăuga un strop de eleganță. Pantofii cu toc sunt ideali pentru a-ți alungi silueta și a conferi un aspect mai sofisticat ținutei tale.

Alege materiale de calitate

Alege rochii tip sarafan realizate din materiale de calitate, precum mătasea sau lâna, care se așează bine pe silueta ta. Aceste materiale sunt mai puțin susceptibile la cute și pliuri, deci te vei simți mai în siguranță și profesionistă pe parcursul întregii zile.

Optează pentru o croială care să se potrivească stilului tău

Rochiile tip sarafan pot fi găsite în mai multe modele și croieli, de la cele mai simple și clasice la cele mai elaborate și moderne. Alege o croială care să se potrivească stilului tău și să te avantajeze. Dacă ai o siluetă mai rotundă, optează pentru o rochie tip sarafan cu o croială A-line; pentru o siluetă subțire poți alege o rochie tip sarafan cambrată, care să-ți evidențieze formele.

Combină sarafanul cu blazere sau jachete

Pentru a adăuga un strop de profesionalism și a-ți desăvârși look-ul poți combina rochia tip sarafan cu un blazer sau o jachetă într-o culoare neutră, alb sau negru.

Pune accentul pe culoare pentru a crea un look mai vesel și mai interesant

Rochia tip sarafan poate fi, de asemenea, purtată cu un strop de culoare pentru a crea un look mai vesel și mai interesant: roșu sau verde, culori pastelate, albastru sau roz.

Nu uita că stilul tău este un reflecție a personalității tale și că este important să te simți confortabil în ceea ce porți. Asigură-te că respecți regulile vestimentare ale locului de muncă și că ținuta ta este adecvată pentru activitățile zilnice. De asemenea, nu uita să experimentezi și să te joci cu diferite accesorii și combinații de culori pentru a-ți găsi stilul care să te facă remarcată în mod plăcut.

Photo by Victoria Akvarel : https://www.pexels.com/photo/dreamy-woman-with-hat-walking-in-field-4749863/Lasă un răspuns

Site creat de