Social & Cultura, Important

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj a fost dotat cu echipamente medicale moderne de diagnostic precoce al cancerului la copii

RMN cluj

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca a fost dotat cu un echipamente medicale de diagnostic precoce în oncologia pediatrică, printr-un proiect de 5,6 milioane de euro, cu finanțare norvegiană.

‘Proiectul cu finanțare printr-un grant norvegian și-a propus îmbunătățirea sănătății publice prin reducerea inegalității în domeniul sanitar.

 Am dorit crearea unor centre dotate pentru diagnosticul precoce al pacienților din domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice astfel încât să putem stabili un tratament oncologic multidisciplinar. În plus, proiectul urmărește evoluția pacienților pe perioada tratamentului și post tratament.

S-a achiziționat aparatură medicală, 3 RMN-uri, dotate cu sistem de monitorizare la distanță și aparate de anestezie pentru București, Cluj-Napoca și Iași, un ecograf la Timișoara’‘, a declarat Cătălin Vlad, coordonatorul proiectului.

De asemenea, au fost instruite aproape 300 de cadre medicale, pentru îmbunătățirea activității personalului care lucrează în aceste secții.Lasă un răspuns

Site creat de