Din Zona

Întârzieri, din cauza furtunii, la peste 40 de trenuri în judeţul Cluj

FB IMG 1505679702813

Un număr de 117 trenuri au fost afectate de furtuna puternică de duminică după-amiază, înregistrându-se în total întârzieri de 14.000 de minute, a declarat, luni, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, citat de Agerpres.

Ieri, în jurul orei 15.30, a început la Timișoara furtuna, care, în câteva minute a făcut pagubă de peste 100.000 de lei, acoperișuri, linii de contacte, clădiri dărâmate, dar în afară de acest lucru, am avut 117 trenuri afectate de întârzieri și peste 14.000 de minute de întârziere înregistrate din cauza acestor evenimente nedorite meteo„, a spus oficialul CFR Călători, în cadrul unor declarații de presă cu ocazia inaugurării unui vagon modernizat, care a plecat luni dimineață pe ruta Gara de Nord — Constanța.

Potrivit acestuia, mai sunt în prezent întârzieri la câteva trenuri care vor sosi în curând în Gara de Nord, precum și la 58 de trenuri pe regionala Timișoara și la peste 40 pe regionala Cluj.

Într-un final m-a recuperat soțul. A reușit să mă ia din Jibou. Catastrofa și pe șosea! Tot respectul pentru mecanicul de locomotivă. Cât am staționat în Ileanda, a venit și mi-a spus de copacul căzut în fața locomotivei, cum a fost proiectat copacul de pe locomotivă până pe ultimul vagon. Ce am fotografiat și eu.

Celelalte trenuri au avut întârzieri, dar nu au avut un aşa incident! Ne rugam de controlor să ia legătura cu cineva de la CFR și să trimită un microbuz. Noi eram cam 30 de persoane. Nu răspundeau.

Mecanicul mai spunea că ei au făcut rapoarte să se curețe vegetația toată vara. Nimeni nu a făcut nimic. 13 ore Cluj-Napoca Baia Mare?!” ne-a declarat o cititoare cluju.ro, aflată în trenul Cluj-Napoca – Baia Mare.

 

Furtuna de duminică a provocat 145 victime, dintre care opt persoane au decedat, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Fenomenele meteo extreme au afectat 212 localități din 15 județe (Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Suceava, Sălaj și Timiș).Lasă un răspuns

Site creat de