Social & Cultura

Interesul față de produsele naturiste, o tendință tot mai accentuată la nivelul județului Cluj

produse bio

Achiziția de produsele cosmetice și alimentare naturiste prezintă din ce în ce mai mult interes în județul Cluj conform unor studii referitoare la evoluția numărului de căutări pe Internet pentru achiziția acestora. Numărul căutărilor online pentru produse naturiste a crescut în acest an cu aproximativ 13% spre deosebire de aceeași perioadă a anului precedent, iar acest lucru se datorează în principal faptului că locuitorii județului Cluj arată astăzi un interes mult mai sporit pentru tot ce înseamnă un stil de viață sănătos. Cele mai multe căutări online pentru produse naturiste sunt înregistrate în Cluj-Napoca, lunar numărul acestora ajungând în medie la 10845 (75,9%), urmat de Turda cu un număr de căutări de 800 (5,6%) și respectiv Dej cu 622 (4,4%).

În urma acestui studiu reiese faptul că un număr tot mai mare de persoane adoptă astăzi un stil de viață echilibrat, mai ales atunci când vine vorba despre alimentație.

Unul dintre factorii determinanți care au contribuit la o schimbare atât de drastică în ceea ce privește căutările online de produse naturiste se datorează apariției tot mai frecvente a unor boli asociate direct cu o alimentație nesănătoasă. Conform experților din domeniul medical, una dintre bolile care sunt asociate în mod direct cu o alimentație nesănătoasă este cancerul, boala a cărei frecvență este din ce în ce mai accentuată la nivelul județului Cluj conform unor date publicate de către DSP Cluj. La finele anului 2010 erau înregistrate în cadrul județului Cluj un număr de

produse bio

aproximativ 16101 de pacienți diagnosticati cu cancer.

Conform datelor de specialitate, această boală poate fi favorizată de către factori interni precum mutații moștenite și hormoni, cât și de factori de mediu cum ar fi dieta, radiațiile, infecțiile, poluarea. Printre factorii importanți dictați de stilul de viață care afectează incidența și letalitatea acestei boli se numără tutunul, alcoolul, dieta, obezitatea, agenții infecțioși, poluanții din mediu și radiațiile. Referitor la dietă, aceasta este asociată cu 70% din decesele în cazul cancerului corectal. S-a demonstrat că în jur de 30-35% din decesele provocate de cancer în SUA erau asociate cu dieta. Pe fondul acestei situații, din ce în ce mai mulți oameni adoptă un stil alimentar sănătos, bazat pe produse naturiste care nu conțin substanțe nocive organismului sau care să contribuie la creșterea riscului de cancer.

Observăm un număr din ce în ce mai mare de persoane care doresc să își îmbunătățească imunitatea și starea de sănătate consumând produse naturiste cum ar fi: fibre, vitamine, fructe și semințe uscate, produse cosmetice naturale, cafea verde, ceaiuri, siropuri, produse pentru detoxifiere, produse de sănătate pentru bărbați, femei și copii, etc.” a declarat Mălina Ianta,  manager al Charme Cosmetics companie care se ocupă cu vânzarea de produse cosmetice și alimentare naturiste.

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți părinți aleg pentru copiii lor produse bio cum ar fi: uleiuri, creme, săpunuri, unguente. Această tendință de a adopta un stil de viață mai sănătos poate fi observată și în rândul produselor demachiante, a parfumurilor, a cosmeticelor și observăm cu mare mândrie că numărul de produse cosmetice organice românești sunt din ce în ce mai căutate” a declarat Laura Calin, manager VforVerde.Lasă un răspuns

Site creat de