Uncategorized

Internship în cadrul Guvernului României! Au început înscrierile

Internship

Internship în cadrul Guvernului României! Au început înscrierile

Guvernul oferă și anul acesta tinerilor performanți șansa de a dobândi experiență și cunoștințe practice prin participarea lor directă la activitățile din Palatul Victoria, ministere, agenții, autorități, comisii subordonate sau aflate în coordonarea ministerelor.

Până pe 15 mai a.c., tinerii interesați pot aplica pentru Programul oficial de Internship al Guvernului, ediția 2016, la adresa http://internship.gov.ro/ .

150 de tineri vor fi selectați, la evaluarea candidaturilor urmând să se țină cont de inclusiv de implicarea civică a tinerilor aplicanți (participarea la acțiuni voluntare, participarea în alte programe similare de internship etc).

Durata stagiului este de două luni și, dincolo de activitatea zilnică în cadrul administrației centrale, stagiarii vor avea ocazia să participe la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali români, precum și la trening-uri și workshop-uri tematice.

Programul de Internship este coordonat de Cancelaria Primului-Ministru și se organizează în 2016 conform calendarului următor:

  • 15 februarie: lansarea oficială a Programului;
  • 15 mai: încheierea perioadei de înscriere;
  • 16 mai – 22 mai: evaluarea candidaturilor;
  • 22 iulie: deschiderea Programului oficial de Internship;
  • 22 septembrie: finalul Programului.

Stagiarii vor avea un program de lucru similar angajaților instituției în care vor fi repartizați. Pe durata programului, ei vor primi o bursă menită să-i ajute la amortizarea costurilor de subzistență în cele două luni ale stagiului, cu obligaţia de a lucra un minim de 120 ore lunar pentru a putea beneficia de această bursă.

Absolvenţii se vor alătura unei reţele alumni de lideri emergenți şi vor putea continua interacțiunea profesională și personală inclusiv după finalizarea stagiului.

Acest program a debutat în 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitățile din cadrul Palatului Victoria. În 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor, având ca beneficiari peste 180 de stagiari. În 2015, alți 300 de studenţi şi tineri absolvenți au avut oportunitatea să facă parte din administrația centrală, în cele 72 de instituții implicate. Detalii suplimentare privind Programul de Internship al Guvernului sunt disponibile pe pagina oficială http://internship.gov.ro/ .Lasă un răspuns

Site creat de