De Vazut, Important

INTERVIU Alin Țîrcă – pasionat de dans: „Îmi place să-mi creez propriile mele mișcări cu ajutorul tuturor stilurilor pe care le-am învătat de-a lungul timpului”

Alin Țîrcă

Alin Țîrcă este un tânăr dansator de 18 ani din Alba Iulia, domiciliat de 4 ani în Cluj-Napoca. Acesta studiază dansul la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”.

Fiind un iubitor al muzicii hip-hop, Alin și-a început cariera de dansator de la vârsta de 13 ani. El își creează propriile mișcări într-un mod original, fiind un mare atuu în această industrie.

În prezent face parte din Jump In Dance Company din septembrie 2014 și din Kid A Dance Company din toamna anului trecut.

Mai multe despre Alin şi pasiunea lui pentru dans puteţi afla din interviul acordat de aceste pentru cluju.ro:

  • Ce te-a atras la rap?

Ascultam rap încă de mic, de atunci aveam o atracție față de hip-hop, iar cu timpul am început să înțeleg cu ce se mănâncă toate aceste patru elemente, axandu-mă pe dans. Această cultură este un mod de viață, te formează ca și om, te disciplinează.

  • Care consideri că sunt atuurile tale ca dansator?

Aș putea spune că atuurile mele sunt muzicalitatea și originalitatea. Îmi place să-mi creez propriile mele mișcări cu ajutorul tuturor stilurilor pe care le-am învătat de-a lungul timpului. Muzicalitatea apare pe partea de battle-uri, unde niciodată nu știi pe ce piesă urmează să dansezi. Ascultând foarte multă muzică, am ajuns să pot intui și simți muzica la un nivel destul de înalt, neavând probleme chiar și dacă nu am mai auzit piesa respectivă vreodată.

  • Ce spectacole o să mai ai cu trupele din care faci parte?

 Momentan suntem în pauză, abia din toamnă o să înceapă noul sezon de spectacole/concursuri. Cel mai probabil primul concurs important va fi Hip Hop Internațional, organizat la Oradea. Câștigătorii de acolo vor avea șansa să reprezinte România în Las Vegas.

  • Cum ai intrat prima oară într-o trupă și din câte trupe faci parte în prezent?

Prima trupă de bboy în care am intrat a fost din orașul meu natal, Alba Iulia. Eram la începuturile mele ca bboy, antrenându-mă încă un băiat mai mare, iar după jumatate de an, ne-am unit cei din Alba Iulia și din zonele apropiate orașului și am format trupa Del’Mundo Zet Crew. În prezent fac parte din trupa Jump In Dance Company din septembrie 2014 și din Kid A Dance Company din toamna anului trecut.

  • Cum este relația ta cu ceilalti colegi de trupă? Îi poți descrie în câteva cuvinte?

Ne înțelegem foarte bine, suntem ca o familie. În sală muncim cot la cot, iar în afara sălii de dans, ne distrăm ca o gașcă adevarată. Uităm de celelalte greutățile din viața noastră, însă la nevoie, ne ajutăm reciproc cu mare drag. Câteva cuvinte nu ar fi de ajuns să-i pot descrie. Pe scurt, fiecare suntem diferiți, fiecare are alte ocupații, unii chiar și familii, însă pe toți ne unește dansul și dorința de a face performanța împreună, este un vibe foarte plăcut mereu când suntem împreună.

  • Dacă, în funcție de mediul artistic, te-ai muta în altă țară pentru a profesa acolo?

Sunt foarte deschis la provocări și experiențe noi, dacă aș avea ocazia să ajung în alte țări pentru a dansa la un nivel mai înalt, cu siguranța aș face-o.

  • Care este cea mai frumoasă întâmplare a ta din timpul unui show de dans?

Toate show-urile îmi aduc numai amintiri plăcute, dar probabil cea mai frumoasă întâmplare și cel mai frumos sentiment pe care l-am avut în timpul unui show a fost la Ploiești, acolo unde am dansat pentru prima oară un solo pe scenă. Fiind o improvizație ceea ce am făcut, aveam mari emoții, însă am reușit să le transform în emoții constructive care au făcut sala să aplaude puternic la sfârșitul momentului.

  • Ce planuri ai?

Pentru viitorul apropiat, asta însemnând până la sfârșitul clasei a 12-a, mi-am propus să mă antrenez mult, să trag tare și să profit de toate oportunitățile care mi se oferă ca dansator. Pentru viitorul îndepărtat, aș vrea să am propriul meu eveniment anual de hip-hop care să cuprindă toate elementele și o școală de dans.


Interviu realizat de Mihaela Puiac


Lasă un răspuns

Site creat de