Social & Cultura, Important

INTERVIU: Cum a apărut în pandemie brand-ul clujean „De Cusut – Ana Gocan”

De Cusut - Ana Gocan

Pandemia COVID-19 a forţat multe persoane să îşi schimbe modul de viaţă, obiceiurile, dar şi locurile de muncă.

Pe lângă aspectele negative atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional, au existat şi efecte neaşteptate. Astfel, pe o parte dintre români, pandemia i-a forţat să intre în lumea antreprenoriatului.

Este şi cazul clujencei Ana Gocan care nu s-a lăsat afectată de problemele cauzate de COVID-19 şi a pornit pe un nou drum într-un moment în care puţine persoane ar alege să rişte şi să o ia de la zero.

Astfel, a apărut brand-ul „De Cusut – Ana Gocan” care se axează pe obiecte şi produse textile handmade, unice, de calitate şi extrem de diversificate.

Mai multe despre această poveste apărută în pandemie, în Cluj-Napoca, am aflat şi noi după o discuţie cu Ana Gocan, o clujeancă cu mulţi ani de experienţă în croitorie.

  • Cum a apărut brand-ul „De Cusut – Ana Gocan”?

„Brandul De Cusut este un brand născut din pasiune, este ceva ce mi-am dorit de foarte mult timp. În pandemie, rămasă fără job, mi-am găsit în sfârșit curajul de a porni pe acest drum. Începutul este greu, cu multe obstacole, dar am încredere că pasiunea și calitatea produselor vor ieși în evidență.”

  • Cum ai descoperit această pasiune?

„Am învățat această meserie înca din școala profesională, după care am profesat-o timp de doisprezece ani. Timp de 9 ani am confecționat haine pentru export Germania. Acolo m-am format profesional, și am învățat să pun calitatea pe primul loc, lucrând la standarde înalte.

Înafară de croitorie, am lucrat 6 ani în domeniul amenajărilor interioare, de aici pasiunea pentru textilele pentru casă.”

masti de protectie textile

  • Cu ce se diferenţiază produsele „De Cusut – Ana Gocan” faţă de produsele de masă/serie?

Diferența se găsește în primul rând la calitate și la atenția pentru detalii. Produsele realizate în masă nu vor fi niciodată axate pe cumpărător, ci pe profit. Eu încerc să ascult clientul și să îi ofer exact ceea ce dorește și se potrivește în casa lui.

O analogie bună ar fi mobila realizată la comandă. Dacă găsești o mobilă gata făcută, care se potrivește în bucătăria ta, e foarte bine, dar dacă vrei ceva proiectat și gândit specific pentru casa ta, cu măsurători exacte, cea mai bună soluție este să o faci la comandă. Această logică se aplică și la așternuturi, perdele, fețe de masă, perne sau huse pentru canapea.”

  • Ce fel de produse creezi?

Chiar dacă mult timp am confecționat haine, și am cunostințele tehnice necesare pentru asta, am prins o pasiune pentru textilele pentru casă, cum ar fi perdele, așternuturi, perne decorative, fețe de masă, fotolii puf, chiar și huse pentru canapea.

Ideea de bază din spatele De Cusut, este o croitorie online. Astfel că, oferim și servicii de ajustări îmbrăcăminte, sau orice are clientul “de cusut”.

bean bag pret

  • Ce fel de materiale foloseşti?

Mie îmi place ideea de simplitate în casă. Produsele care se găsesc în comerț, deseori sunt foarte încărcate, cu modele țipătoare.

Când am văzut acest material (bumbac netratat), m-am îndrăgostit de el pe loc, chiar dacă nu este un material din care se realizează așternuturi de obicei. Are o nuanță caldă, naturală, și o textură foarte plăcută. Eu consider că modernismul nu constă în lux, ci în simplitate și culori uni.

lenjerie pat bumbac organic

  • De unde vine inspiraţia pentru produse atât de diversificate?

„Clienții mei îmi dau înspirație. O clientă și-a dorit așternuturi negre. Este o alegere neobișnuită, dar dupa ce am început să lucrez cu materialul, și să văd produsul finit, am realizat cât de elegant și unic este. Îmi place și să mă uit pe Pinterest, ca să țin pasul cu trend-urile și să mă inspir pentru proiecte viitoare.”

lenjerie pat neagra

  • Ce îţi place cel mai mult să creezi?

Cel mai mult îmi place să croșetez și să tricotez. Este foarte terapeutic și relaxant pentru mine, și este o pasiune încă din copilărie. Când alți copii băteau mingea în fața blocului, eu stăteam cu bunicile pe bancă și învățam să croșetez.

Un alt concept drag mie este reciclarea hainelor, dându-le o viață nouă. Am realizat câteva modele de poșete, confecționate din fuste și jeans care nu mi se mai potrivesc. Cred că este timpul să ne gândim la planeta noastră, și să reducem consumerismul. Să aruncăm mai puțin și să reciclăm mai mult.

ghiozdan tricotat ana gocan

  • Care sunt paşii prin care un client îşi poate comanda un anumit produs?

Primul pas este un mesaj privat, pe Facebook sau pe Instagram. Apoi, pentru a putea stabili un preț, am nevoie de dimensiunile exacte, fie că e vorba de așternuturi de pat, față de masă sau perdele.

Timpul de prelucrare variază, în funcție de disponibilitatea materialului, dar clienții de până acum au fost plăcut surprinși de promptitudine.”

  • Cum decurg lucrurile atunci când vine vorba de produse personalizate?

Eu încerc ca pagina De Cusut să fie ca un portofoliu, de unde clienții să se inspire, și nu neapărat un catalog limitat. Adevărul este că opțiunile sunt infinite și mereu mă bucur când clienții vin cu propriile idei și vor ceva diferit. Eu vin cu cunoștințele tehnice, și ne sfătuim împreună ce se poate face și ce nu.”

  • Ce noi produse ai vrea să creezi în viitor?

„De mult timp îmi doresc să fac o pătură croșetată, cu fir gros. Aș vrea să mă extind și spre alt gen de produse decât cele pentru casă, cum ar fi costume de baie croșetate, genți, poșete, ghiozdănele croșetate și reciclate. Abia aștept să văd ce are să îmi ofere viitorul și să trecem cu bine peste acest impas la nivel mondial.”

Produsele „De Cusut – Ana Gocan” pot fi văzute pe pagina de Facebook sau Instagram.

lenjerie pat colorata

lenjerie pat colorata ana gocanLasă un răspuns

Site creat de