Timp liber

INTERVIU Marius Bugeac: "MOX este primul festival cu obiectiv turistic din România"

Marius Bugeac

Music Outdoor Experience (MOX) este primul festival de muzică electronică cu obiectiv turistic din România. Început ca o petrecere privată în 2011 în comună Măguri-Răcătău, MOX a ajuns ca în 2015 să fie una din principalele atracţii ale verii din judeţul Cluj. Music Outdoor Experience te scoate din oraşul şi rutina urbană şi te duce într-o excursie la munte combinată cu un festival de muzică electronică.

Timp de patru zile (23 – 26 iulie), festivalul celor trei apusuri le va oferi celor prezenţi în Muntele Băişorii o experienţă unică cu hamace, corturi, leagăne, ateliere, waterslide, biciclete, apusuri la 1600 metri altitudine, competiţii, aer curat, distracţie şi artişti de calitate.

Cluju`.RO te trimite la MOX 2015! Fii cu ochii pe site-ul nostru, deoarece vom organiza un concurs cu invitatii la Music Outdoor Experience.

Mai multe despre ediţia din acest an a Music Outdoor Experience (MOX) puteţi afla din interviul acordat de Marius Bugeac, Project Manager la MOX, pentru CLUJU`.RO:
Cum a început povestea MOX?

Povestea MOX a început în 2011 sus pe dealurile din comuna Măguri-Răcătău. O zi de naștere la cabana unchiului, 23 de persoane. De acolo a început tot. Anul următor, 2012, a avut loc prima ediție oficială a marius bugeacevenimentului. Pe atunci nu era un festival, era un eveniment. Era ceva mic, ceva să te scoată din oraș. S-a dat sfoară în țară că facem din nou o petrecere sus la cabană și am avut surpriza unui public de 150 de persoane. Atunci ne-am dat seama că ceea ce facem are potențial, iar doi ani mai târziu, 2014, am strâns 1200 de persoane.

De ce aţi ales să organizaţi festivalul la munte?

Am ales să facem festivalul la munte pentru că vroiam să evadăm din oraș, să ieșim din rutina urbană, vroiam să mergem cu cortul, să stăm la aer curat, să ne bucurăm de peisaj, să ne relaxăm, vroiam să ducem oamenii în natură, să facem ceva diferit față de ce era atunci în zonă.

Cine se afla în spatele festivalului?

În spatele festivalului se află o echipă de tineri clujeni, studenți, masteranzi și absolvenți, între 21 şi 28 de ani.

De unde aţi obţinut finanţare pentru organizarea festivalului?

Festivalul este organizat din buzunarele noastre, nu am obținut nicio finanțare. În fiecare an punem bani deoparte și stabilim un buget până la care dorim să ajungem. Este un festival mic și este gândit că atare. Am obținut sprijin din partea unor parteneri în materiale, lucru ce ne-a ajutat pentru că automat am economisit bani.

Până anul trecut MOX s-a desfăşurat la Măguri-Răcătău. De ce aţi schimbat locaţia?

Festivalul a crescut, iar odată cu acesta și ideile și aspirațiile noastre. Dorim ca MOX să fie primul festival cu obiectiv turistic din România. Odată la câțiva ani vom schimba locația festivalului pentru a promova zone montane din județul Cluj, și cine știe, poate mai încolo și din alte județe.

11756554_992260067471270_1503782936_n

Ce surprize pregătiţi pentru acest an?

Am anunțat deja 3 surprize: anul acesta vom avea 4 swing-uri față de unu anul trecut. Pentru cei care caută senzații tari recomandăm să își aducă bicicletele pentru că de anul acesta am început colaborarea cu ”Buscat Air DH”, concurs de downhill, care se află la ediția a 3-a. Traseul va fi deschis și pentru amatori/începători atunci când nu vor avea loc competiții. Iar recent am anunțat colaborarea cu prietenii noștri de la Bubble Fun printr-un video ce a făcut peste 3000 de vizualizări în doar 4 zile. Cu siguranță ne vom distra! Vom avea o bibliotecă în aer liber, ateliere de creație, un tobogan de apă lung de 30 de metri pe deal și multe altele. Participanții vor putea lua parte la o multitudine de activități pe timp de zi și desigur, noaptea vor petrece.
Ce DJ vor mixa la MOX 2015?

Argatu’, Silent Strike, Blanilla, Sauce, Missile, Dex, Just D’light, Dodo, SYL, Ethylen, Cris, IV-IN, Panda, Ugly Astronaut, Saboar, Brody b2b Dr. Panda, Greenblack, Beat Junkz, Greenie, N.Ser, Alex One, S-T-PHAN, Aeminium, Preax (Fr.) b2b Ciakar, Shorty. Anul acesta ne-am decis să mărim și calitatea line-up-ului. Deși ne dorim ca lumea să vină la MOX pentru idee mai mult decât pentru altceva, muzica rămâne în continuare un factor important al evenimentului.

La câţi participanţi vă aşteptaţi anul acesta?

1500 – 2000 de persoane. MOX s-a dezvoltat ca o comunitate și dorim să creștem încet și să continuăm să păstrăm acest spirit de comunitate.

Cât de greu este să organizezi un festival în vârful muntelui?

Este greu, mai ales când locuiești la oraș. La fel ca și în edițiile trecute, am ales o zonă care nu e la poarta orașului, care e cât de cât departe de oraș, dar care să te facă să simți că ai plecat de acasă, Buscat Ski & Summer Resort, 55 km de Cluj-Napoca. Partea cea mai grea sunt construcțiile și amenajatul, care acum că ne-am mutat trebuie să le facem din nou pe toate. Dar toate acestea fac evenimentul să se diferențieze față de celelalte evenimente și se va vedea acest lucru. E într-adevăr o experiență chiar și pentru noi.

Ce feedback aţi primit în aceşti ani de la participanţi?

În mare parte am primit feedback bun. Nu ai cum să mulțumești pe toată lumea, dar feedbackul a fost bun, uneori chiar constructiv și am luat în calcul de fiecare dată ce au avut oamenii de spus, pentru că e foarte important. Din păcate nu toată lumea înțelege ideea de MOX. Festivalul MOX este un eveniment care combină o excursie de relaxare la munte cu un festival de muzică electronică. Aici vii să te distrezi și să te relaxezi, să cunoști oameni noi, să socializezi, să trăiești experiențe noi la munte, sub cerul liber cu cortul.

MOX este un proiect pe termen lung?

Așa intenționăm să fie un proiect pe termen lung. MOX este primul Festival turistic din România și dorim să promovăm mai multe zone cu el. Deja ne-am gândit la următoarea locație, dar asta în câțiva ani.

Unde vedeţi festivalul peste câţiva ani?

În câțiva ani ne-am dori că festivalul să ajungă la un public de aproximativ 4000 – 5000 de persoane. Nu vrem să creștem foarte mult, deoarece dorim să păstrăm acest spirit de comunitate.

De unde se pot cumpăra bilete şi până când?

Biletele se pot cumpăra de pe www.biletmaster.ro sau din locațiile partenere care se găsesc pe eveniment. Prețul unui bilet este de 70 de lei și include și campingul. Nu percepem taxe suplimentare pentru achiziționarea online a biletului. Bilete se vor putea achiziţiona și de la faţa locului.

Festivalul MOX se gaseste si pe Facebook



Lasă un răspuns

Site creat de